Maidoton kinuskivanukas

Jälleen kerran huonosti nukutun yön jäljiltä iski aivan hirvittävä makeanhimo. Kaapit on kuitenkin tyhjennetty mokkapaloista, brownieista ja muista herkuista, jotta vihdoinkin pääsisimme aloittamaan terveellisemmän elämän. Ihan kuin se minua estäisi! Nopealla googlauksella löysin nopean kinuskivanukkaan ohjeen Elämäni ullakolla -blogista ja päätin kokeilla tehdä siitä maidottoman version. Alkuperäinen ohje on Smitten kitchenin sivuilta. Näytti muuten oikein houkuttelevalta sivulta, sitä täytyy tutkia tarkemmin! Tässä ohje sellaisena kuin sen tein:

Maidoton kinuskivanukas

(4 sopivaa annosta, 2 isoa)

5 dl kauramaitoa (tai ehkä mieluummin soijaa?)
0,5 dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 1/4 dl sokeria
0,5 dl vettä

Sekoita puolet kauramaidosta, maissijauhot, vaniljasokeri ja suola, ja jätä ne odottamaan. Kiehauta teflonkattilassa sokeri ja vesi. Keitä kahdeksan minuutin ajan kunnes sokeri on karamellisoitunut (älä sekoita!). Nosta kattila pois liedeltä ja koko ajan sekoittaen kaada loput kauramaidosta sokerimassaan. Siirrä takaisin liedelle ja sekoita kunnes kinuskimassa on jälleen sulanut. Keitä puoliteholla noin kymmenen minuutin ajan välillä sekoittaen. Lisää lopuksi maito-maissijauhoseos vähitellen kattilaan. Keitä hiljalleen minuttin ajan koko ajan sekoittaen. Tässä välissä voit siivilöidä vanukkaan jos jaksat. Minä jätin siivilöimättä! Kaada vanukas jälkiruokakulhoihin ja anna olla jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Reseptistä opittua: Sokeri ei karamellisoidu, jos sitä sekoittaa jatkuvasti :P Parasta siis, ettei siihen koske ollenkaan ja antaa muhia itsekseen kattilassa.

Lisää jälkikommentteja: Vanukkaasta tuli aika tiukan makuista. Päädyin lopulta syömään sen vaniljakastikkeen kanssa, joka pehmensi kivasti makua. Uskoisin, että soijamaidolla tulisi paremman makuista, koska soijan maku ei tule samalla tavalla läpi kuin kauran!

Kommentit

  1. itse tein tuon elämäni ullakolla blogin mukaan ja siitä tuli valkoista... :D

    VastaaPoista
  2. No mutta sehän kuulostaa ihan kivalta väriltä sekin :D Mun täytyi oikein käydä kurkkaamassa kuvia siitä alkuperäisestä versiosta, kun aloin miettiä, että minkä väristä ton oikein pitäisi olla. ;) Toivottavasti sentän maistui hyvältä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit