torstai 13. syyskuuta 2012

Kauramuru-omenatorttu

Sain vanhempieni omenapuusta kassillisen omenoita ja tänään tuli sopiva tekosyy tehdä niistä jotain. Meille tuli kaveriperhe kylään ja pyöräytin pikaisesti omenatortun äidiltä saamallani ohjeella. Tuli herkullista, vaikka piirakka sai olla uunissa hieman liian pitkään. Lasten kanssa leipominen ei aina ole helppoa :P

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia (maidotonta)

Pinnalle
3-4 pientä omenaa
1-2 rkl sokeria
1(-2) tl kanelia

Muruseos
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia (maidotonta)

Pese (ja tarvittaessa kuori) omenat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja margariini varovasti sekoittaen munavaahtoon. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenalohkot taikinan pinnalle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria. Tee seuraavaksi muruseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita seos piirakan pinnalle. Paista torttua uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti