torstai 13. syyskuuta 2012

Kolavinokkaat

Leivoin myös nämä keksit kavereidemme vierailua varten. Ohje oli helppo ja lopputulos herkullinen! Tämäkin ohje on alunperin Leila Lindholmin kirjasta "Pala kakkua - ja paljon muuta" ja kulkee siellä nimellä huippuhyvät kolavinokkaat.

kolavinokkaat

100 g juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl inkivääriä -- itse en laittanut)

Vaahdota margariini, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja vaniljasokeri (ja inkivääri). Sekoita jauhoseos varovasti vaahtoon. Jaa taikina kahtia ja muovaa tangoiksi. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele niitä sormin hieman litteämmiksi. Paina tankoihin vinoittain viivoja haarukan piikkien avulla. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kullankeltaisia. Anna tankojen jäähtyä hieman ja leikkaa sen jälkeen tangoista poikittain vinoneliöiden muotoisia keksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti