Nopeaa arkiruokaa: slaavilainen kanapata

Törmäsin slaavilaisen kanapadan ohjeeseen Valion sivuilla, kun yritin keksiä mitä uutta ruokaa tekisin broilerista ja aurajuustosta. Ruoka syntyi nopeasti ja oli ensimaisteluiden perusteella todella herkullista. Arkiruokaa parhaimmillaan!

Muokkasin vähän ohjetta sen mukaan, mitä jääkaapistamme sattui löytymään. Esimerkiksi broileria tuli minun versiooni vähemmän, samoin paprikaa, mutta sen sijaan laitoin pataan kesäkurpitsaa ja korvasin smetanan ja veden soijakermalla. Tässä ohje sellaisena kuin padan itse tein:

Slaavilainen kanapata

300 g (kevyesti suolattuja) broilerin fileesuikaleita
2 rkl margariinia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 paprika puolikas kesäkurpitsa
1 purkki tomaattipyrettä
2,5 dl soijakermaa
aurajuustoa
mustapippuria
currya
hunajaa

Ruskista broileri, sipuli, valkosipuli ja kuutioitu/suikaloitu kesäkurpitsa pannulla rasvassa. Laita broilerisuikaleiden päälle ripaus currya ja valuta hieman hunajaa. Lisää soijakerma. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyre ja suikaloidut paprikat. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi murennettu aurajuusto ja mustapippuria oman maun mukaan.

Ajattelin tarjota kanapataa riisin kanssa, mutta voisin kuvitella syöväni sitä myös keitetyiden perunoiden tai perunamuusin kanssa. Muokkaus: Näin jälkikäteen ajateltuna kastike on ehkä parhaimmillaan pastan kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit