Pannupitsa

Olen jo jonkun aikaa halunnut tehdä kunnon pannupitsaa. Mielestäni aito pannupitsa on samanlaista kuin Pizza Hutissa - ihanan täyteläistä ja aika rasvaistakin, paljon makua ja sopivan venyvää juustoa. Pari viikkoa sitten kokeilimme Pastanjauhajien ohjetta. Lopputulos ei kuitenkaan ollut ihan sellainen mitä toivoin, vaikka tosi hyvä kuitenkin. Tänään aamupuuron keiton ja lasten viihdyttämisen ohessa yritin pikaisesti etsiä uutta ohjetta ja osuin Your homebased mom -sivulle. Otsikko lupasi Pizza Hutin tyylistä pitsaa, joten tätä oli pakko kokeilla.

Lopputulos oli ihan kelpo, mutta jotain siitäkin jäi puuttumaan. Tulimme siihen tulokseen, että suolaa olisi pitänyt olla hieman enemmän, samoin sokeria, rasvaa ja juustoa. Hei, kuulostaapa terveelliseltä! Tein tästä ohjeesta kaksi piirakkavuoallista pitsaa, mutta pohjasta tuli ehkä jopa vähän liian paksu. Seuraavalla kerralla taidan tehdä samasta taikinasta vielä yhden (pienemmän) pitsan lisää. Ensi kerralla täytyy kokeilla näillä muutoksilla, mutta laitan kuitenkin myös tämän ohjeen ylös, että muistan minkä pohjalta alamme pitsaa tekemään.

Pannupitsa

3,5 dl vettä
0,5 dl (kaura)maitoa
0,5 tl suolaa
n. 7.5-8 dl jauhoja
1 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä (taikinaan)
lisäksi öljyä vuokien ja pitsan reunojen voiteluun

Lisäksi vielä haluamiasi täytteitä. Meillä oli tomaattisosetta, jauhelihaa, reilusti sipulia, tomaattia, ananasta, juustoa ja aurajuustoa.

Lämmitä vesi ja (kaura)maito sopivan lämpöiseksi hiivaa varten. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Sekoita hyvin ja anna seistä pari minuuttia, jotta hiiva liettyy kunnolla (onkohan tämä edes oikea sana...). Lisää öljy ja sekoita. Lisää sitten jauhot ja sekoita hyvin. Lisäämisen loppuvaiheessa ala vaivaamaan käsin ja jatka vaivaamista noin 10 minuutin ajan. Voitele piirakkavuoat öljyllä. Jaa taikina 2-3 osaan ja levitä piirakkavuokiin niin, että reunoille jää vähän reilummin taikinaa. Peitä vuoat liinoilla ja anna kohota noin 1 tunnin verran.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita pitsoihin haluamaasi täytettä (meidän vakiotäyte on tomaattisose, jauheliha, sipuli, tomaatti, ananas, juusto, aurajuusto. Välillä vierailevina tähtinä on paprikaa, kesäkurpitsaa, pekonia tai artisokkaa). Voitele pitsojen reunat öljyllä. Laita uuniin ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja alkaa rusehtaa ja juusto kuplii.

Pääsin hyödyntämään kiertoilmauuniamme toista kertaa näitä pitsoja tehdessämme. Laitoin toisen pitsan alatasolle ja toisen keskitasolle. Paistoajan puolivälissä vaihdoin vuokien paikkaa ja paistoin loppuun asti. Hyvää tuli!

Kommentit

Suositut tekstit