Sushia ja hampparia - jälleen kerran

Viikonlopun kunniaksi ruokaan käytettiin eilen taas vähän liikaatavallista enemmän aikaa. Lounaaksi syötiin sushia ja päivälliseksi itsetehtyä hampparia. Aika samoissa ainesosissa pysyttiin kuin edellisilläkin sushi- ja hampparikerroilla.

Tällä kertaa sushissa käytettiin tavallisten raaka-aineiden lisäksi avokadoa ja jäävuorisalaattia. Lisäksi kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa Kalifornia-rullia, joissa riisi tulee rullan ulkopuolelle. Lopputulos oli ihan menettelevä, joskin rullista tuli kutakuinkin kääretortun kokoisia! Nyt kun googlailin lisää ohjeita, huomasin, että joissakin ohjeissa riisiä tulee sekä rullan ulko- että sisäpuolelle (kuten minä tein) ja toisissa vain ulkopuolelle. Täytyykin ensi kerralla kokeilla vain tuota ulkopuolelle tulevaa riisiä, josko rullat olisivat sitten sopivamman kokoisia. Sushiriisinä käytettiin tällä kertaa Clearspringin tummaa luomu-sushiriisiä. Se on todella hyvää! Valmistusohje oli tälle riisille hieman erilainen ja se löytyy paketin kyljestä.

Hampparit tehtiin jauhelipihveistä ja niiden kanssa syötiin bataattiranskalaisia. Ranskikset olivat herkullisia, mutta niissä on se perusongelma, joka kotitekoisissa uuniranskiksissa on - ne jäävät lötköiksi. Täytyy metsästää jostain ohje, jolla saisi tehtyä rapeita ranskalaisia uunissa. Yhteen jo törmäsinkin, jossa rapeus ilmeisesti saadaan aikaiseksi munanvalkuaisvaahdolla. Maku oli kuitenkin hyvä.

Bataattiranskalaiset

2 bataattia
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl fariinisokeria
suolaa
mustapippuria
muita mausteita oman maun mukaan

Leikkaa bataatit ohuiksi ranskalaiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, suola, pippuri, fariinisokeri ja muut haluamasi mausteet. Pyöritä bataattiranskalaisia öljyseoksessa. Levitä bataatit pellille ja paista 25 minuutin ajan 225 asteessa. Kääntele ranskalaisia ja paista vielä 15 minuutin ajan.

Jauhelihapihvit

(6-8 kpl)

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
(100 g herkkusieniä)
2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
3 kantitonta paahtoleipää
1 kananmuna
suolaa
1 rkl sweetchili-kastiketta
oliivilöjyä

Kuori ja pilko sipulit. Puhdista ja pilko herkkusienet. Kuori ja raasta porkkanat. Kuullota kasviksia öljyssä hetken aikaa. Murustele paahtoleivät. Sekoita jauheliha, leivänmurut, kananmuna, mausteet ja kasvisseos tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pihveiksi ja paista kypsiksi pannulla (minulla kesti n. 5-8 minuuttia per puoli).

Kommentit

Suositut tekstit