Iltapalalla

Meillä on usein iltapala-aikaan aikamoinen hulabaloo. Taapero riehuu, vauva puolestaan alkaa jo väsyä ja kitisee sen vuoksi. Niinpä illat yleensä menevätkin siihen, että vauva kainalossa tekaisen nopeasti jonkunlaisen iltapalan lapsille (kerrotaan rehellisyyden nimissä, että yleensä se vauva on kuitenkin miehen sylissä, jolloin saan käyttää molempia käsiä esim. juuston leikkaamiseen. Luksusta! ;)). Omaa iltapalaa ei kannata siihen hötäkkään edes kuvitella, kun ei sitä kuitenkaan ehdi syödä rauhassa. Eilen kuitenkin tein poikkeuksen ja aloitin iltapalan teon hyvissä ajoin, että ehtisin itsekin syödä. Tarjolla oli munakokkeli-paahtiksia melonisalaatin kanssa. Vai olisikohan oikeampi nimitys tuolle salaatille salsa? No, päättäköön kukin itse. Munakokkelin täydellinen ohje löytyi Suolaa&hunajaa-blogista ja on alun perin Julia Childin keittokirjasta. Minä en edes tiennyt, että munakokkelin tekoon on joku oikeaoppinen tapa! Tuli kyllä aivan mahtavan makuista. En enää koskaan palaa entiseen "kaikki aineet tulikuumalle pannulle ja sitten sekoitetaan"-tapaani. Tässä vielä ohje, jossa korvasin kuohukerman soijakermalla:

Täydellinen munakokkeli

4 munaa
1 rkl maidotonta margariinia (Floran sininen)
1 rkl soijakermaa
suolaa

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Lämmitä pannua keskilämmöllä ja sulata siinä voi. Kun voi on sulaa, kaada munaseos pannulle ja sekoita sitä koko ajan esim. vispilällä. Kun munaseos on sopivan sakeaa, ota pannu pois levyltä ja sekoita siihen nopeasti soijakerma. Kerma pysäyttää kypsymisen ja näin munakas säilyy mehevänä. Mausta suolalla.

Melonisalaatti

0,5 hunajameloni
0,5 pieni kurkku
1 tomaatti
viinirypäleitä
balsamicoa
sormisuolaa
oliiviöljyä
sitrunamehua

Pilko kaikki hedelmät ja kasvikset pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon balsamico, sormisuola, oliiviöljy ja sitruunamehu. En ottanut mitään tarkkoja mittoja, vaan lorauttelin mieleni mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit