torstai 27. syyskuuta 2012

Kotikutoiset kananugetit

Meidän 2-vuotias rakastaa kananugetteja. Vaikka mulla ei erityisesti ole suuria ongelmia einesnugettien kanssa, niin itsetehdyt tuntuu kuitenkin paremmalta idealta. Löysin hyvältä kuulostavan ohjeen Homemade by mi-blogista. Nugetit katosivat alta aikayksikön parempiin suihin, joten tätä ohjetta meillä varmasti hyödynnetään jatkossakin. Tässä ohje sellaisena kuin sen tein:

Kananugetit

paketti maustamattomia kanafileitä
1,5-2 dl korppujauhoja
n. 3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mausteita maun mukaan (itse käytin suolaa, mustapippuria, currya, valkosipulijauhetta)
hunajaa

Leikkaa broileri sopivan kokoisiksi palasiksi. Ripottele päälle suolaa oman maun mukaan ja lorauta halutessasi hieman hunajaa palasten päälle. Laita yhteen kulhoon korppujauhot sekä mausteet ja toiseen kulhoon oliiviöljy. Kasta kananpalat ensiksi öljyyn ja sitten korppujauhoseokseen. Laita leivinpaperin päälle uunipellille. Ennen uuniin laittoa voit vielä suihkauttaa nugettien päälle öljyä. Minulla ei ole mitään millä suihkauttaa, mutta pirskottelin öljyä silikonisen pullasudin avulla. Paista nugetteja 225 asteessa 10-12 minuuttia, käännä nugetit ja paista vielä 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunamuussin kanssa tai naposteltavana majoneesin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti