lauantai 29. syyskuuta 2012

Banaani-tiikerikakku

Aloitan tämän postauksen samalla tavalla kuin niin usein muulloinkin: tänään alkoi taas tehdä yhtäkkiä mieli jotain makeaa. Nopean ja helpon kakun leipominen tuntui siksi hyvältä idealta, vaikka toisaalta takaraivossa jyskyttivät sanat "a moment on the lips, lifetime on the hips". Tuo sisäinen nalkuttaja on vaan niin helppo sivuuttaa, joten pyöräytin kuitenkin maidottoman banaani-tiikerikakun. Makuraadin mielestä kakku olisi saanut olla hieman makeampi, joten seuraavalla kerralla laitan sokeria 3 dl kahden desin sijasta. Hyvää tämä oli!

Banaani-tiikerikakku

200 g voita
2-3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
2 dl soijajugurttia/kauramaitoa tms
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 banaania

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sitten kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään muut kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe. Ota taikinasta 1/3 erilleen ja sekoita siihen kaakaojauhe. Muussaa banaanit ja sekoita banaanisose vaaleaan taikinaan. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja laita siihen puolet vaaleasta taikinasta. Lisää päälle tumma taikina ja päälle loput vaaleasta taikinasta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti