torstai 13. syyskuuta 2012

Nopeaa arkiruokaa: kylmäsavulohipasta

Tämä resepti on helppo ja nopea ja lopputulos herkullinen. Tämä versio on maidoton, mutta laitan myös sulkuihin alkuperäisen "maidollisen" version.

Kylmäsavulohipasta (maidoton)

1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl currya
1 rkl vehnäjauhoja
1 tlk soijaruokakermaa (2,5 dl) (tai 100 g tuorejuustoa maidollisessa versiossa)
0,5 dl vettä (tai 2 dl vettä maidollisessa versiossa)
0,5 kalaliemikuutio
1 omena
200-300 g kylmäsavulohta
1 rkl hunajaa
Lisäksi keitettyä pastaa.

Keitä pasta. Hienonna sipuli ja kuullota sitä kuumennetussa öljyssä curryn kanssa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää soijakerma (tai maidollisessa versiossa 2 dl vettä). Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia (maidollisessa versiossa lisää tuorejuusto tämän jälkeen ja kuumenna, kunnes juusto on sulanut). Kuori ja leikkaa omena kuutoiksi. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Lisää omena ja lohi kastikkeeseen. Mausta hunajalla ja kuumenna. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti