Skonsseja...

Mysli-skonssit

Edellinen skonssi-farssi on mulla vielä hyvin mielessä. Ajattelin kuitenkin, että toista kertaa en voi mokata. Ihan hyvin menikin tällä kertaa muuten, mutta laitoin liikaa jauhoja ja liian vähän mysliä, leivinjauhe loppui kesken ja korvasin osan soodalla. Kaiken lisäksi paistolämpötila oli väärä ja huomasin sen vasta kun skonssien olisi pitänyt olla valmiita. MUTTA! Näistä tuli kuitenkin tosi hyviä. Ulkonäkö nyt ei ehkä ole maailman paras, mutta makuhan ratkaisee. Tässä on ohje sellaisena kuin se olisi pitänyt tehdä (alkuperäinen ohje on Leila Lindholmin):

Mysli-skonssit

(6-8 kpl)

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl (Sunnuntai) rouheinen sämpyläjauho (tai haluamiasi muita jauhoja)
2 dl marja- tai hedelmämysliä
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokokidesokeria (tai tavallista)
125 g leivontamargariinia
1 kananmuna
2 dl kauramaitoa

kananmuna voiteluun

Sekoita vehnäjauhot, mysli, suola, leivinjauhe ja ruokokidesokeri kulhossa. Nypi kuutioitu margariini kuivien aineiden sekaan. Vatkaa kananmuna ja kauramaito keskenään. Sekoita neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla noin 3 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä esimerkiksi juomalasin avulla pyöreitä paloja. Nosta leiveinpaperille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Minä laitoin myös mysliä pinnalle, mutta se kärähtää helposti, joten ei ehkä kannata. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit