Fudge-browniekuppikakut

Fudge brownie cupcakes

Niin se Pinterest vaan sai minut taas pahoille teille ja ennen kuin huomasinkaan, oli taas muffinssipelti uunissa. Näistä tuli ihan mielettömän hyviä! Tosin nämä fudge-browniekuppikakut (sori tönkkö suomennos ;)) ovat aika makeita. En tiedä miten ne sopivat sellaisten ihmisten suuhun, joita ei ole tehty sokerista. :P Alkuperäinen resepti on täältä ja kuorrute täältä.

Fudge-browniekuppikakut

(n. 8-10 kpl)

1.25 dl leivontamargariinia
1.75 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1.25 dl kaakaojauhetta
0,5 rkl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1.75 dl vehnäjauhoja

Sulata leivontamargariini. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja laita seos mikroon noin minuutiksi. Jos käytät juoksevaa margariinia, ei sitä tarvitse aluksi sulattaa. Laita fariinisokeri-margariiniseos suoraan mikroon. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää sitten kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä toisessa kulhossa kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää kuivat aineet taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa. Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika oli 8-10 minuuttia, mutta ainakin minulla kypsymiseen meni noin 15 minuuttia. Kannattaa siis tarkkailla muffinsseja, eikä luottaa sokeasti näihin leivonta-aikoihin.

Suklaakuorrute

(Riittää noin 9 kuppikakun kuorruttamiseen)

1.25 dl leivontamargariinia
n. 0,6 dl kaakaojauhetta
6 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2-3 rkl soijakermaa/kauramaitoa tms.

Vatkaa leivontamargariini ja kaakao sileäksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita sitten maito vähitellen sekaan, kunnes seos on sopivan paksuista. Vatkaa kuorrutetta vielä lopuksi pari minuuttia. Alkuperäisessä ohjeessa maidon määrä oli 1.5-2 rkl, mutta minusta 2 ruokalusikallisella kuorrutteesta tuli vielä aika tönkköä ja hankalasti pursotettavaa. Hyvä siitä kuitenkin tuli, kunhan vaan jaksoi puristaa pursotinpussia rystyset valkoisina :) Mutta halutessaan voi kokeilla laittaa vähän yli 2 rkl, jos siitä tulisi sopivampaa.

Tällä kuorrutteella voisi myös kokeilla kuorruttaa kakun! Varsinkin jos kaipaa maidotona kuorrutetta, tämä voisi olla hyvä vaihtoehto.

Kommentit

Suositut tekstit