Revanssi pannupitsan kanssa

Minulla on ollut missio löydää Pizza Hut -tyyppisen pannupitsan ohje. Ensimmäinen yritys oli vähän sinne päin, mutta ei kuitenkaan ihan. Tällä kertaa kuitenkin onnisti! Ohje oli muuten sama kuin viimeksi, mutta lisäsin öljyn, sokerin, suolan, jauhojen ja juuston määrää. Eihän tämä ihan samanlaista tietenkään ole kuin aito pannupitsa, mutta tarpeeksi lähellä. Tästä ohjeesta pidetään kiinni :)

Pannupitsa

3,5 dl vettä
0,5 dl (kaura)maitoa
1 tl suolaa
n. 8-9 dl jauhoja
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä (taikinaan)
lisäksi öljyä vuokien ja pitsan reunojen voiteluun

Lisäksi vielä haluamiasi täytteitä.

Lämmitä vesi ja (kaura)maito sopivan lämpöiseksi hiivaa varten. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Sekoita hyvin ja anna seistä pari minuuttia, jotta hiiva liettyy. Lisää öljy ja sekoita. Lisää sitten jauhot ja sekoita hyvin. Jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa ala vaivaamaan käsin ja jatka vaivaamista noin 10 minuutin ajan. Taikina jäi minulla aika löysäksi ja tahmeaksi. En kuitenkaan lisännyt jauhojen määrää, vaan taputtelin taikinan jauhojen avulla piirakkavuokiin. Voitele piirakkavuoat runsaalla öljyllä ennen taikinan levittämistä. Jaa taikina 2-3 osaan ja levitä piirakkavuokiin niin, että reunoille jää vähän reilummin taikinaa. Peitä vuoat liinoilla ja anna kohota noin 1-1,5 tunnin verran.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita pitsoihin haluamiasi täytteitä. Voitele pitsojen reunat öljyllä. Laita uuniin ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja ja juusto alkavat rusehtaa..

Kommentit

Suositut tekstit