perjantai 19. lokakuuta 2012

Kana-pastapaistos

Kana-pastavuoka

Tällaisen pastan tekaisin meille lounaaksi jonain päivänä. Upposi hyvin taaperolle ja kyllä me muutkin tykättiin. Tämä oli kyllä taas vähän sarjassamme "kokeileva keittiö". Jossain vaiheessa näytti, että ruoasta tulisikin pastan sijasta keitto. Alun perin oli myös tarkoitus tehdä koko juttu paistinpannulla, mutta mausta puuttui jotain, joten uuniin vielä parilla lisukkeella. Tällä mainospuheella ei varmasti kukaan muu halua tätä kokeilla! :D Mutta ei se mitään, tämä onkin lähinnä itselle muistiin, että tulee joskus tehtyä uudestaankin.

Kana-pastapaistos

n. 9 dl pastaa (keittämätöntä, esim. fusillia)
400-500 g broileria
paprika
sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
n. 0,5 pieni kesäkurpitsa
n. 1/3 pienestä kaalista
n. 2,5 dl (kevyt)kermaa
aurajuustoa maun mukaan
juustoraastetta maun mukaan

mustapippuria
suolaa
kanaliemikuutio/fondi+ 4-5 dl vettä
curry
n. 1 rkl hunajaa

Laita pastan vesi kiehumaan ja lisää siihen pastat, kun vesi kiehuu. Leikkaa broilerin fileet sopivan kokoisiksi palasiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kuumenna paistinpannussa öljy ja laita n. 1 tl currya pannulle. Lisää kanat ja paista kypsiksi. Pilko kasvikset ja sipulit. Kun kana on kypsää, siirrä ne lautaselle odottamaan ja laita paistinpannulle pilkottu valkosipuli ja sipuli. Paista hetken aikaa ja lisää sitten loput kasvikset. Paista kasviksia muutama minuutti ja lisää sen jälkeen vesi ja kanaliemikuutio. Kiehauta ja anna porista, kunnes liemi on keittynyt jonkun verran kasaan (muutama minuutti). Lisää joukkoon paistetut kanat ja kypsä pasta. Valuta päälle hunajaa ja sekoita. Kaada seos uuninkestävään kulhoon ja kaada päälle ruokakerma. Ripottele sekaan juustoraastetta ja aurajuuston muruja. Sekoita hieman, että juusto ei jää vain pinnalle. Paista uunnissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti