Pienet feta-pinaattipiiraat

Pienet fetapiiraat

Jälleen Pinterest yllätti minut heikolla hetkellä ja taas hetkeä myöhemmin oli käsi jauhopussissa. Tällä kertaa tekaisin jotain suolaista, nimittäin pieniä feta-pinaattipiiraita. Näihin piiraisiin voi laittaa sisälle ihan mitä itse haluaa. Miltäköhän maistuisi vaikkapa poro-leipäjuusto tai pekoni-paprika? Laitoin nyt tunnisteeksi kasviksen ja maidottomankin, koska täytteitä vaihtelemalla se pitää paikkaansa. Sitten vaan kokeilemaan! Saa vinkata hyviä makuyhdistelmiä! Ajattelin, että näitä voisi tekaista pakastimeen pahan päivän varalle vaikka lounas- tai vierasvaraksi. Voisin kuvitella syöväni näitä brunssillakin!

Resepti löytyi täältä. Se oli tehty johonkin amerikkalaiseen valmiiseen leivontajauhoseokseen, mutta nopealla googlaamisella löysin sille itse tehdyn vastineen. "Pohjan" ohje löytyi täältä. Pohjataikina on aika niukka ja toisella leivontakerralla sitä ei ollut riittävästi, vaikka tarkasti mittasinkin ainekset. Olisiko asiaan voinut vaikuttaa niinkin pieni asia kuin kananmunien kokoerot? Ensi kerralla taidan tuplata taikinan varmuuden vuoksi.

Pienet fetapiiraat

Pohjataikina
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta
ripaus ruokasoodaa
0,5 tl sokeria
ripaus suolaa
1,5 rkl öljyä
1 dl kauramaitoa/tavallista maitoa tms.
2 kananmunaa

Täyte:
0,5-1 prk fetajuustoa
1 pss pakastepinaattia
sinihomejuustoa pinnalle

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhot, sooda, sokeri ja suola sekaisin. Sekoita joukkoon öljy. Tämän jälkeen sekoita joukkoon maito ja kananmunat. Sulata pakastapinaatti esim. mikrossa pussin ohjeen mukaan (n. 2-3 minuuttia). Sekoita fetajuusto ja pinaatti keskenään. Voitele muffinssivuoan kolot. Laita 1 ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen koloon. Laita päälle noin 1 ruokalusikallinen täytettä. Laita sen jälkeen vielä päälle ruokalusikallinen taikinaa. Ripottele piiraiden päälle halutessasi sinihomejuustomurusia.

Paista 25-30 minuuttia 200 asteessa.

Myöhemmin tuli kokeiltua myös toista täytevaihtoehtoa: 1 paprika, 1 sipuli ja aurajuustoa (n. 1/3-1/2 pakettia oman maun mukaan). Maistui hyvältä! Taapero tosin sylkäisi heti pois suustaan, joten ei kaikki välttämättä tykkää ;)

Kommentit

Suositut tekstit