Feta-tomaattimunakkaat muffinssivuoassa

Tomaatti-fetamunakas

Näiden pienten munakkaiden ohje on alun perin täältä. Minulta ei sattunut jääkapista löytymään ohjeessa olevia täytteitä, mutta sieltä löytyi sen sijaan fetaa ja tomaatteja - niitä pitää aina olla jääkaapissa varmuuden vuoksi - joten päätin tehdä munakkaat niistä. Huomaa, että hieman tulee hutiloiden tehtyä, kun lapset mokomat vaativat huomiota. Entäs minun leivonta-tarpeeni?! ;) Tällä kertaa puolitin ohjeen, mutta en sitten muistanutkaan puolittaa ihan kaikkia ainesosia. Mutta eipä siitä haittaakaan ollut, että leivinjauhetta tuli tuplamäärä. Ainakin nousivat hyvin :P Nämä sopisivat varmasti kivasti brunssille tai aamupalalle, miksei iltapalallekin! Ja lounaaksi, kuten minä söin, fetasalaatin kanssa tutusti ja turvallisesti.

Seuraavalla kerralla kokeilen täytteeseen jotain muuta (ehkä pekoni tai nakit ja paprika). Vaikka tomaatti-fetatäyte oli hyvää, oli maku kuitenkin hieman vetinen, varmaan tomaatista johtuen.

Feta-tomaattimunakkaat muffinssivuoassa

(6 kpl)

n. 75-100 g fetajuustoa
1 tomaatti
4 kananmunaa
0,5 dl kauramaitoa/maitoa/kermaa tms
0,5 rkl oliiviöljyä
0,25 tl leivinjauhetta
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
pinnalle ripaus juustoraastetta (ei pakollinen)

Vatkaa munat, kauramaito, öljy ja leivinjauhe sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Öljyä muffinssivuoan kolot. Kaada munakas koloihin. Pilko tomaatti pieniksi paloiksi. Jaa tomaatit ja feta tasaisesti muffinssivuokiin. Laita halutessasi päälle hieman juustoraastetta. Paistaa 200 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit