Maidoton suklaafudge

Hurahdin tällä viikolla käyttämään Pinterestiä. Siinä vasta mainio palvelu! Löysin sieltä monia reseptejäkin ja tässä ensimmäinen, jota ehdin kokeilla: suklaafudge! Mittailin ainesosat amerikkalaisittain kuppeina, mutta laitan tähän nyt metrimittaan muunnetut määrät, joten näissä mitoissa on pikkuisen heittoa, kun olen pyöristänyt ne seuraavaan järkevään lukuun. Muunnoksiin on käytetty tätä sivua. Puolikas amerikkalainen kuppi vastaa 1.18294119 desilitraa ja olen pyöristänyt sen 1.25 dl. Täytyy muuten muistaa, että kanadalaiset ja australialaiset kupit ovat eri kokoisia kuin amerikkalaiset! Jooh, sitten herää kysymys, että olisiko ehkä himpun verran helpompaa siirtyä metriseen järjestelmään ;)

Fudge (maidoton)

1.25 dl (soija)maitoa
1.25 dl maidotonta leivontamargariinia/voita
1.25 dl fariinisokeria (tiukasti mitattuna)
1.25 dl sokeria
1/8 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
4.75 dl tomusokeria
1.25 dl kaakaojauhetta
(halutessasi 1.25 dl pähkinöitä)

Sekoita maito, voi, fariinisokeri, sokeri ja suola pannulla. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes seos kiehuu. Sekoita koko ajan! Keitä kiehuvaa seosta 6 minuuttia, edelleen sekoittaen. Siirrä pannu levyltä ja lisää vaniljasokeri, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista ja sakeaa. (Lisää halutessasi pähkinöitä). Voitele vuoka ja jäähdytä seosta siinä, noin 20 minuuttia pakastimessa tai hieman pidempi aika jääkaapissa. Leikkaa lopuksi sopivan kokoisiksi palasiksi. Pienillä piparkakkumuoteilla saa kivan näköisiä fudge-palasia! Itse tein autoja ja sydämiä. :)

Minä käytin vuokina kahta silikonista leipävuokaa. Toinen tosin jäi vajaaksi, mutta kukin voi itse päättää miten paksun kerroksen fudgestaan haluaa. Mulla tuli melkein vähän liian paksua. Jos muuten epäillyttää laittaa kuumia ruokia pakastimeen tai jääkaappiin, kuten minua, niin seosta voisi varmasti jäähdyttää myös vesihauteessa, ainakin siihen asti, että se on edes hieman ehtinyt jäähtyä.

Kommentit

Suositut tekstit