perjantai 17. elokuuta 2012

Rouheiset kurpitsansiemensämpylät

Tämä ohje löytyi Sunnuntain nettisivuilta nimellä rouheiset sämpylät. Puolitin ohjeen ja lisäsin kurpitsansiemeniä taikinaan ja sämpylöiden päälle. Maistuivat hyviltä. Tällä ohjeella tuli 9 hyvän kokoista sämpylää.

Rouheiset kurpitsansiemensämpylät

2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 ps kuivahiivaa
6-7 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoa
0,5 dl juokseva leivontamargariinia

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Sekoita taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo siitä pyöreitä sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti