perjantai 17. elokuuta 2012

Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti

Tämä ohje on peräisin yhdestä lempi keittokirjastani, Tänään keittiössä, jonka tekijöitä ovat Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Numi Nummelin. Itse tein ohjeen kaksinkertaisena, mutta laitan tähän kuitenkin yksinkertaisen ohjeen. Siitä riittää hyvin kahdelle alkupalaksi tai vaikkapa hampparin lisäkkeenä.

Lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti

500 g erilaisia tomaatteja (kirsikkatomaatit on tähän hirveän hyviä!)
muutama oksa tuoretta timjamia (itse laitoin purkista)
(muutama tippa tabascoa)
0,5-1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
ripaus sokeria
2 palloa mozzarellaa
1 ruukku rucolaa

Halkaise tomaatit ja lado uunipellille (muista leivinpaperi!) leikkuupinta ylöspäin. Laita tomaattien päälle oliiviöljyä (johon halutessasi voit sekoittaa tabascon), timajamia, suolaa, mustapippuria ja sokeria. Paahda 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Laske sitten lämpö 150 asteeseen ja paahda vielä tunnin verran. Nostele tomaatit kulhoon. Revi päälle mozzarella ja rucola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti