Mokkapalat

Nämä ovat oikeasti mielestäni maailman parhaita mokkapaloja, vaikka kuva onkin vähän epäillyttävän näköinen! Resepti on otettu Haaveena Kahvila-blogista, mutta tein pari pikkujuttua eri tavalla. Kannattaa käydä sieltä kurkkaamassa miltä kauniit mokkapalat näyttävät! Kyllä jotkut vaan osaa :P Kuorruteeksi otin vähän perinteisemmän kahvin makuisen kuorrutteen. Kuorrutuksessa pitää mielestäni olla vähän potkua, se täydentää makua kivasti.

Maailman parhaat mokkapalat

5 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakojauhetta
1 dl kauramaitoa
2 kananmunaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään. Lämmitä margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola esimerkiksi mikrossa (tai kiehauta) niin, että ne saa sekoitettua hyvin keskenään. Yhdistä jauho- ja kaakaoseos. Sekoita joukkoon 1 dl kauramaitoa ja kananmunat. Paista uunipellillä 200 asteessa 20 minuuttia.

Kuorrute

50 g juoksevaa margariinia
2 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

Sulata rasva. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle silloin, kun kuorrute on vielä lämmintä.

Tästä ohjeesta saa helposti myös munattoman version! Jätä vain pohjasta kananmunat pois ja korvaa puolikkaalla purkilla päärynäsosetta. Osan vedestä voisi myös korvata vichyllä, jotta pohja olisi vähän kuohkeampi (sitä en ole itse kokeillut vielä tässä reseptissä).

Kommentit

Suositut tekstit