perjantai 17. elokuuta 2012

Amerikkalaistyyppiset pannukakut

Tämä ohje on sekoitus kahdesta ohjeesta, Hs.fi:n ja Sara la Fountainin Pancakes a la Sara -ohjeesta, joka löytyy ainakin hänen Passion for food-keittokirjastaan.

Amerikkalaistyyppiset pannukakut

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
3 rkl margariinia

Sekoita kermaviili, puolet maidosta, munat, suola, margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja sekoita kermaviiliseokseen. Sekoita mukaan loppu maito. Paista ohukaispannulla keskilämmöllä paksuja pannukakkuja. Kannattaa käyttää rasvaa paistamisessa, jotta pannukakut eivät tartu kiinni.

Minä paistoin pannukakut niin, että käänsin ne, kun ne alkoivat vähän hyytyä reunoilta ja toinen puoli oli saanut hyvin väriä. Paistoin myös toista puolta, kunnes väriä alkoi olla kunnolla. Tämän jälkeen käänsin pannukakut vielä kerran ja paistoin ensimmäistä puolta vielä hetken aikaa. Näin pannukakuista tuli varmasti sopivan kypsiä ja pinnalta hieman rapeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti