Ameriikan herkkuja: hampurilainen kanasta, vuohenjuustosta ja halloumista

Eipä taida hampurilainenkaan ihan alunperin olla amerikkalainen herkku ;) Tänään meillä oli vieraita ja sen kunniaksi lounaaksi oli jos jonkinmoista pöperöä. Minun lautaseltani löytyi lohkoperunoita ja hampurilainen, joka sisälsi broileria, halloumia, paistettua vuohenjuustoa ja marinoitua punasipulia. Olipa muuten paras itse tehty hamppari, jota olen koskaan syönyt!

Lohkoperunat

Rosamundaperunoita (n. 2 kpl per syöjä)
oliiviöljyä
korppujauhoja
suolaa
mausteita (esim. pippurisekoitusta, grillausmaustetta, cayanne-pippuria, chilijauhetta

Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Yhdestä perunasta tulee noin 6 lohkoa. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja korppujauhot. Pyörittele perunalohkoja kulhossa niin, että pintaan tarttuu jonkun verran korppujauhoja. Laita uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta haluamillasi mausteilla, esimerkiksi suolalla, pippurilla, grillausmausteella, cayanne-pippurilla ja chilillä. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Paistetut vuohenjuustoviipaleet

Leikkaa vuohenjuusto noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita paistinpannulle hieman rypsiöljyä ja asettele viipaleet pannulle. Valuta päälle hunajaa. Paista molemmin puolin, kunnes pinta on sopivan ruskea.

Marinoitu punasipuli

Ohjeen otin Sillä sipuli-blogista, mutta muokkasin sitä hieman.

4 punasipulia
0,5 dl riisiviinietikkaa (punaviinietikka olisi ehkä parempi vaihtoehto, mutta sitä ei sattunut löytymään kaapista. Hyvää tuli näinkin!)
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
suolaa
pippuria

Leikkaa kuorituista sipuleista ohuita renkaita. Sekoita marinadin aineet keskenään ja laita sipulit marinoitumaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai jopa seuraavaan päivään. Voit käydä välillä sekoittamassa, jotta sipulit marinoituvat tasaisemmin.

Grande finale, eli hampurilaisen kasaus

hampurilaissämpylöitä
broilerin ohutleikkeitä
hampurilaiskastiketta
ketsuppia
tomaattia
kurkkua
salaattia
halloumia
paistettu vuohenjuusto
marinoitu punasipuli

Paista broilerit paistinpannulla oliiviöljyssä kypsiksi. Mausta ainakin suolalla ja pippurilla, halutessasi lisää muitakin mausteita. Grillaa tai paista paistinpannulla halloumi, kunnes se on pinnalta sopivan rusehtavaa. Kokoa annos. Laita hampurilaissämpylän alaleivälle ketsuppia, hampurilaiskastiketta, salaattia kurkkua ja tomaattia. Asettele broileri niiden päälle. Boilerin päälle tulee vuohenjuustoa ja halloumia. Hampurilaiskastiketta voi ruikkia vähän joka väliin. Koko komeuden päälle laitetaan kasa marinoitua punasipulia ja lopuksi pistetään ketsupilla voideltu sämpylän yläosa päälle. Ja sitten nautitaan hyvässä seurassa. :)

Kommentit

Suositut tekstit