Kanakeitto

Kanakeitto

Soppalinjalla jatketaan! Tämä ohje on Hellapoliisi Kati Jaakosen keittokirjasta nimeltään Kodin suuri keittokirja. Sain sen äidiltä syntymäpäivälahjaksi ja heti oli pakko päästä kokeilemaan kivan kuuloisia ohjeita. Jätin pari pientä juttua pois (kurkuma ja valkosipulijauhe, lisäksi purjon korvasin sipulilla ja perunasoseen bataatti-perunamuussilla). Ohjeessa puhuttiin perunasoseesta, mutta minä laitoin perunamuussia, jossa siis oli kauramaitoa, margariinia ja suolaa, eikä pelkkää perunaa ja bataattia. Lopputulos oli kuitenkin hyvä, tosin ehkä vähän vetisempi kuin ajattelin. Pelkällä soseella saisi varmaankin vähän tuhdimman keiton, joten jos käyttää muussia (ja soijakermaa sulatejuuston sijasta), kannattaa veden määrää ehkä hieman vähentää. Tosi hyvän makuista tuli!

Pehmeä kananpojan keitto

öljyä
300 g broilerin fileesuikaleita
suolaa
1/2 tl currya (itse laiton curry-mango-maustetta)
1 sipuli
2 porkkanaa pilkottuna tai suikaleina
0,8 -1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g (n. 3,5 dl) bataatti-perunasosetta (tulee n. yhdestä bataatista ja parista perunasta) tai vaikka pakasteperunasosetta
100 g soijakermaa (tai alkuperäisessä ohjeessa tuorejuustoa/sulatejuustoa)

Kuumenna öljy kattilassa ja paista broileri kypsäksi. Mausta haluamillasi mausteilla, esim. curry-mango, suola ja pippuri. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja porkkana. Paista hetkeen aikaa ja lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutio. Jos käytät soijakermaa tuorejuuston sijasta, niin vettä voisi ehkä laittaa hieman vähemmän (ehkä noin 0,8 l) ettei keitosta tule liian laihaa. Anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää sitten perunasose ja soijakerma tai tuorejuusto/sulatejuusto. Kuumenna ja tarkista maku.

Kommentit

Suositut tekstit