Hyvää syntymäpäivää!

California White Cupcakes

Tänään Sukkasilla vietetään allekirjoittaneen syntympäivää. Kakku sai jäädä tekemättä, kun ei ne kakut oikein ole mun juttu. Mikä taas minua innostaa on - yllätys yllätys - kuppikakut! Esprit clubilta tuli synttärionnittelut ja sen mukana ihanan kuuloinen kuppikakkuohje (alunperin Cynthia Barcomin ohje), jota päätin testata. Illalla jahka lapset on saatu unten maille, kaivetaan kuppikakut, toast skagenit (niiden ohje myöhemmin) ja Leonidaksen suklaat esille ja juhlitaan sohvan nurkassa leffaa katsoen. Mikäs sen kodikkaampaa!

Kalifornian kuppikakut sitruunakuorrutteella

(n. 24 pientä)

Kuivat:
140 g vehnäjauhoja
60 g maissitärkkelystä (maizena)
2 tl leivinjauhetta
150 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
vajaa 0,5 tl suolaa

Muut ainekset:
90 g leivontamargariinia
n. 1,2 dl kauramaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa)
2 kananmunaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset. Lisää leivontamargariini ja sekoita taikinaa käsivatkaimen pienimmällä teholla, kunnes taikinasta muodostuu murusia. Lisää 1 dl maitoa ja vatkaa noin 2 minuuttia. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen ja loput maidosta (vatkaa välillä n. 15 sekuntia). Voitele pienen muffinssivuoan kolot ja kaada taikina vuokiin. Täytä kukin kolo noin 3/4 korkeuteen. Laita muffinssit uuniin ja pienennä lämpötila 160 asteeseen. Paista noin 18 minuuttia. Testaa kypsyys hammastikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, muffinssit ovat valmiita. Voit myös paistaa 175 asteessa. Tällöin paistoaika saattaa olla hieman lyhyempi, joten kannattaa olla tarkkana. Luin vaan jostain vinkin, että lämmön alentamisen ja paistoajan pidentämisen avulla muffinssit kohoavat paremmin. Anna muffinssien jäähtyä 10 minuuttia ja irrota sitten muffinssivuoasta. Tee kuorrute.

Sitruunakuorrute

45 g pehmeää leivontamargariinia
n. 190 g tomusokeria
1,5 rkl sitruunamehua (tai puolikkaan sitruunan mehu)

Laita kulhoon pehmeä leivontamargariini, sitruunamehu ja puolet tomusokerista. Sekoita käsivatkaimella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet tasaisesti keskenään (noin minuutti). Lisää kulhoon vähitellen tomusokeria, kunnes kuorrute on sopivan paksua. Kuorruta kuppikakut lastan, veitsen tai lusikan avulla. Syö sivistyneesti yksi kuppikakku ja päätä pakastaa osa. Kun olet laittamassa leivoksia pakkaseen, huomaa että pakastimen edessä on vanha pesukone ja pakastinta ei saa auki. Kohauta olkiasi ja laita kuppikakut jääkaappiin odottamaan sitä, että syöt kuitenkin ne kaikki - taas. Nam!

Kommentit

Suositut tekstit