Synttärisuunnitelmia

Blogin ensimmäinen teema on juhlat ja niiden suunnittelu. Tähän aiheeseen yhdistyy myös kivasti leivonta. Poitsu täyttää kesällä 2 vuotta, joten se tarjoaa loistavan syyn suunnitella kivat juhlat. Olen aina halunnut suunnitella teemajuhlat, mutta aina ajatus on tyssännyt laiskuuteen tai siihen, etten ole halunnut laittaa rahaa "turhuuksiin".

Poitsu on hulluna juniin ja Chuggington-nimiseen tv-ohjelmaan, joten ajattelin rakentaa juhlien teeman niiden ympärille. Värimaailmaksi ajattelin vihreää, valkoista ja lilaa, kuten Koko-veturilla. Voisin hankkia kertakäyttöastioita ja servettejä noissa väreissä. Tarjolle voisi laittaa esimerkiksi:

  • kakku (tietysti!), päälle (vihreää?) vaahtokarkkimassaa ja koristeeksi sokerimassasta tehty juna. Kakun ympäri voisi mennä valkoisesta ja violetista massasta tehtyjä suikaleita. Täytyy jostain vielä keksiä maidoton täyte (esim. tällainen)
  • cake popseja (näistä ei tule maidottomia)
  • minimuffinsseja (löysin eilen ihania pikkuvuokia tiimarista. Niillä saa juuri sopivan kokoisia muffinsseja)
  • veturin muotoisia keksejä (muotit Ullan unelma-verkkokaupasta)

Suolaista tarjottavaa pitää vielä miettiä.

Nämä tarjoamukset vaativat vähän opettelua, sillä en ole ensinnäkään hyvä kakkujen tekijä. En ole koskaan käyttänyt kakun päällä mitään muuta kuin kermavaahtoa tai suklaata, joten vaahtokarkkimassa on ihan uusi tuttavuus. Ohje vaahtokarkkimassan tekoon löytyy kinuskikissan sivuilta täältä.

Myöskään cake popseja en ole tehnyt ennen tätä päivää, eikä tulos ollut hirveän rohkaiseva (siitä lisää myöhemmin). Kekseihin ajattelin tehdä jonkinlaisen kuorrutuksen vaikka pikeerillä (royal icing). Mallia ajattelin ottaa täältä ja täältä.

Leivoin kokeeksi annoksen mustikka-banaanimuffinsseja uusilla minivuoillani. Lopputulos oli ihan hyvä ja muffinssien koko tosiaan täydellinen.

Resepti on vanha hyväksi havaittu maailman helpoin valkosuklaa-mustikkamuffinssien ohje, jonka olen joskus löytänyt jostain blogista (en valitettavasti ottanut osoitetta ylös) ja jota vähän sovelsin.

Mustikka-banaanimuffinssit

3,5 dl jauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa
100 g leivontamargariinia
1 dl mehua (itse käytin tällä kertaa mango-appelsiinia)
1 dl maitoa (tai kauramaitoa maidottomaan versioon)
3 dl mustikoita
2 soseutettua banaania

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten loput aineet keskenään ja yhdistä kuivien aineiden kanssa. Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Ohjeesta tulee noin 20 tavallisen kokoista muffinssia tai 30 minimuffinssia (tämä on vain arvio, koska itse en tehnyt koko taikinasta pieniä muffinsseja, vaan 24 pientä ja 3 jättikokoista).

Kommentit

Suositut tekstit