tiistai 17. huhtikuuta 2012

Paketti saapui!

Leivontatarvikepaketti saapui tänään! Tilasin vielä aamulla pari puuttuvaa juttua, mutta toivottavasti loppuviikosta ehtisin kokeilla noita.



Eilen illalla iski ihan mahdoton makeannälkä. Olemme Miekkosen kanssa tyhjentäneet kaapit herkuista sillä ajatuksella, että yritämme nyt pysyä kaidalla tiellä ja jättää herkuttelut vain viikonloppuihin tai erikoistilaisuuksiin. Enhän minä kestänyt edes päivää... Niinpä illalla kaivoin Sara la Fountainin keittokirjan esille ja tein sieltä luottoreseptillä maailman parhaita cookieita. Niistä tulee mukavan makeita ja tahmeita, joka sopii kaltaiselleni sokerihiirelle loistavasti. Tavallisten tyyppien mielestä nämä saattavat olla liiankin makeita (aloittelijat, hah!). Tuunasin reseptiä hieman, koska en voi tällä hetkellä syödä suklaata aiheuttamatta vatsavaivoja Pikkuveljelle. Näin syntyi pellillinen kauracookieita Poitsun osallistuessa innokkaana ja pikkuveljen katsellessa (kuvaan päätyivät vain viimeiset kaksi. Aika sukkelaan käsi nimittäin kävi pellillä).



Cookiet (puolikas ohje)

110 g leivontamargariinia
1,25 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
reilu 0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl ruokasoodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmuna ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon vehnäjauhot, sooda ja kaurahiutaleet (kuivat aineet voi sekoittaa toisessa kulhossa keskenään, mutta itse oikaisin tällä kertaa ja laitoin ne suoraan kulhoon). Paista 180 asteessa 14-16 minuuttia.


Nämä keksit ovat siitä loistavia, että niihin voi laittaa mitä itse haluaa ja mitä kaappien pohjalta sattuu löytymään. Itse olen laittanut näihin esimerkiksi pähkinöitä, karkkimurskaa ja erilaisia suklaita. Alkuperäisessä ohjeessa on lisäksi kaakaojauhetta, m&m-karkkeja ja valkosuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti