Ei se niin helppoa ollutkaan...

Eilen pääsin kokeilemaan ensi kertaa kakkukoristeiden tekoa sokerimassasta. Ei se ollut ihan niin helppoa kuin olin kuvitellut! Yritin muotoilla Koko-veturia, mutta lopputulos oli epämääräisen näköinen pötkylä. Kun muotoilin yhtä kohtaa, niin toinen kohta vääntyi väärän näköiseksi. Pitää kaivaa esille Poitsun Koko-juna ja ottaa siitä mallia, jos se edes vähän helpottaisi hommaa. Jätin junakoristeen teon tällä erää ja sen sijaan tein vappu-munkin (näytti donitsilta Miehen mielestä) ja veturin uudella muotillani. Munkin tekoon käytetyn sokerimassan värjäsin kaakaojauheella ruskeaksi. Junaa en ehtinyt vielä koristelemaan. Tarkoituksena olisi maalata se vihreällä ja violetilla pastavärillä. Onhan nuo kieltämättä vähän surullisen näköisiä tekeleitä, mutta kai sitä on jostain aloitettava :D
Tänäänkin veturi-muotti pääsi käyttöön. Leivoin Vauva-lehdestä (4/2012) bongaamallani ohjeella juna-keksejä.
Kekseistä tuli herkullisia, vähän sellaisia tahmaisia hampaissa, mutta taikina oli vähän vaikeaa käsitellä. Se tarttui leivonta-alustaan kiinni, enkä saanut siirrettyä keksejä hajottamatta niitä. Niinpä päädyin kaulimaan aina pienen taikinapalasen kerrallaan ja tein yhden tai kaksi junaa joka palasta. Näin sain keksit vähän kauemmaksi toisistaan, etteivät ne paistuneet uunissa yhteen ja vältyin keksien siirtelyltä. Tässäpä vielä ohje sellaisena kuin sen itse toteutin:

Juna-keksit

100 g juoksevaa leivontamargariinia
1,75 dl ruokokidesokeria (kidesokerilla sai mukavan rouhean suutuntuman ja mietin johtuisiko tahmainen lopputuloskin kidesokerin käytöstä)
0,5 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä olisi helpompi käsitellä. Tee juna-muotilla junan muotoisia keksejä ja paista 180 asteessa 10-15 minuuttia (keksien paksuudesta riippuen).

Tällä ohjeella tuli noin 22 isohkoa keksiä (tosin taikinaa päätyi myös leipojien suuhun, joten tarkka tyyppi saattaa saada enemmänkin ;)). Aion myöhemmin vielä koristella keksit, mutta vielä en ehtinyt niin pitkälle.

Kommentit

Suositut tekstit