Vaivaamaton maalaisleipä ja pekonikerrosleivät

Untitled

Alexandra's kitchen-blogista löytyi helpon kuuloinen leipäresepti. Taikinaa ei tarvitse vaivata ollenkaan. Ainekset vain sekotetaan keskenään, sitten kohotetaan pari tuntia ja sen jälkeen vielä puoli tuntia vuoissa. Helppoa ja onnistuu, vaikka jaloissa pyörisi pari lasta! Aikaa tarvitsee tietysti varata muutama tunti :) Mä tykkään näistä taikinoista, joita ei tarvitse vaivata. Yleensä juuri silloin kun on upottanut kädet tahmeaan taikinaan, tarvitsee jompi kumpi pojista aina jotain :P

Teimme miehen kanssa tästä leivästä "pieneksi kevyeksi" iltapalaksi pekonikerrosleivät. Niihin tuli majoneesia, sinappia, salaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia, valkoista cheddaria, paistettua sipulia ja pekonia. Nam!

Vaivaamaton maalaisleipä

n. 9,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4,75 dl vettä
1 rkl sokeria
2 tl kuivahiivaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja sekoita sokeri veteen. Lisää hiiva veteen ja anna seistä 10-15 minuuttia. Sekoita vesi-hiivaseosta ja sekoita se sen jälkeen jauhoseokseen. Taikina jää aika löysäksi, joten sitä ei kannata ihmetellä. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1-2 h. Kohoamisen jälkeen voitele kaksi vuokaa ja jaa taikina niihin. Kannattaa käyttää apuna esim. kahta haarukkaa ja niiden avulla valuttaa taikina vuokiin. Anna taikinan kohota vuoissa 0,5-1 h. Paista uunissa n. 220-225 asteessa 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 190-200 asteeseen ja paista vielä 22-25 minuuttia.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit