Nopea(hko)a arkiruokaa: kana-nakkipata (tai keitto)

kana-nakkikeitto

Uusien ja meidän perheelle sopivien kanaruokaohjeiden metsästys jatkuu edelleen. Sunnuntaina tein kanapataa, joka muuntui kokkauksen lomassa kana-nakkikeitoksi. Kokeilun perustana toimi Imagelicious-blogista löytynyt kanapadan resepti. Tein muutamia muutoksia: vähensin kanan määrää (koska jääkaapista ei löytynyt riittävästi), lisäsin nakkeja (koska kanaa oli liian vähän), kasvatin veden määrää ja lisäsin perunoita. Tarkoituksena oli kyllä tehdä kanapata, mutta arvioin veden määrän vähän pieleen, joten tämä muistutti kuitenkin enemmän keittoa. Ei ole ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen kerta, kun näin käy ;) En edes tarkalleen tiedä paljon laitoin vettä, kun oli niin monta rautaa tulessa samaan aikaan. Lopputulos kuitenkin maistui koko perheelle oikein hyvin :)

Arvatkaa muuten mitä Mies kommentoi, kun näki kuvan tästä keitosta?

"BLAARGHH!"

... Selvästikään siis keiton ulkonäkö ja allekirjoittaneen kuvaustaidot eivät puhu tämän ruoan puolesta, mutta ainakin minä aion tehdä tätä uudestaankin ;) Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä ilman nakkeja ja isommalla kanamäärällä, koska haluan tietää maistuuko tämä yhtä hyvälle pelkästä kanasta tehtynä. Ripottelin muuten oman annokseni sekaan vähän pähkinöitä, nam!

Kana-nakkipata/keitto

300-600 g broilerin suikaleita
4-5 porkkanaa
1 paprika
2 sipulia
n. 5 dl vettä
mausteita (pippuri, curry, yrttejä tms.)
0,5 dl soijakastiketta
(halutessasi n. 200 g nakkeja)
öljyä paistamiseen
n. 8 keskikokoista tai pienehköä perunaa

Ota iso kattila, laita pohjalle tilkka öljyä ja ruskista broilerin suikaleita siinä kevyesti. Lisää vesi ja jätä kanat kiehumaan. Leikkaa sillä aikaa kasvikset: pilko sipulit, paprika ja raasta porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan. Mausta ja anna porista kannen alla n. 30 minuuttia. Pilko perunat sekä nakit, ja lisää ne noin puolen tunnin kohdalla kattilaan. Anna vielä porista n. 10 minuuttia ja lisää sitten soijakastike. Sekoita ja jätä vielä n. 10 minuutiksi kiehumaan.

---
Meillä oli taas oikein mukava viikonloppu. Lauantaina kävimme syömässä ensimmäistä kertaa ravintola Marinessa, jossa tarjoillaan kreikkalaista ruokaa. Minä tilasin mezelajitelman, joka oli todella herkullinen. Alkoi tehdä mieli opetella tekemään kreikkalaistyyppistä ruokaa (ilmeisesti siellä syödään muutakin kuin kreikkalaista salaattia? ;)). Täytyykin etsiä jostain mukavan kuuloisia reseptejä. Ravintolassa oli muuten oikein ystävällistä palvelua ja tarjoilijat (olisivatkohan ravintolan omistajia?) olivat selvästi lapsirakkaita, sillä meidän lapset saivat osakseen kutittelua ja hiusten pöllytystä. Esikoinen kommentoikin ravintolareissun jälkeen, että "siellä oli hassuja tarjoilijoita. Ne kutitti minua ja sitten minulla oli hyvä mieli." :)

Kommentit

Suositut tekstit