Nopeaa arkiruokaa: sitruunakana

Sitruunakana

Taas löytyi uusi ihanan kuuloinen kanaresepti, joka sopii myös meidän perheen kuopukselle! Resepti löytyi the clever carrot-blogista, joskin muutin määriä ja osittain sisältöäkin meille sopivammaksi. Maistui tosi hyvältä ja koko perhe tykkäsi! Tämäkin menee nopean arkiruoan kategoriaan, vaikkei ehkä olekaan ihan sieltä nopeimmasta päästä, kun otetaan ruoan paistoaika huomioon.

Sitruunakana

(n. 4 annosta)

400-500 g broilerin fileitä
suolaa
pippuria

Marinadi
1 tl sitruunan kuorta (n. puolikas sitruuna)
1/4 dl sitruunamehua
1/2 rkl oreganoa (tai basilikaa)
0,5 dl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa

Juurekset
5-8 perunaa
1 bataatti
2-4 porkkanaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Pese ja kuori perunat, bataatti ja porkkanat. Kuutioi pienehköiksi palasiksi. Laita uunivuoan pohjalle hieman öljyä ja laita juurekset siihen. Pirskottele päälle hieman öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita, että öljy ja mausteet levittyvät tasaisemmin. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia (jos sinulla on esim. kanan ohutleikkeitä, kannattaa juureksia esipaistaa hieman pidempään, 25-30 minuuttia).

Valmista sitten kanan marinadi. Raasta sitruunan kuori ja sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Kun juurekset ovat olleet uunissa 20 minuuttia, ota vuoka uunista pois. Dippaa kanafileet marinaadiin ja asettele uunivuokaan juuresten päälle. Leikkaa vielä raastamasi sitruuna lohkoiksi ja laita nekin vuokaan. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna paistua vielä 25-45 minuuttia riippuen käyttämästäsi kanasta. Minulla oli ohutleikkeitä, joten paistoaika oli 30 minuuttia. Sitäkin olisi voinut vähän vähentää, sillä ohuimmat fileet ehtivät jo vähän kuivua. Ensi kerralla esipaistan juureksia hieman pidempään ja lyhennän hieman kanan paistoaikaa.

Minä muuten söin tämän kanan ja juurekset salaattina. Nam!

Sitruunakanasalaatti

Untitled

Kirjahaasteenkin suhteen olen edistynyt. Viikonloppuna sain päätökseen J. K. Rowlingin uusimman kirjan Paikka vapaana. Tykkäsin siitä kovasti, mutta en nyt ehdi kirjoittaa enempää, sillä terassilta vaunuista alkoi juuri kuulua melko vaativaa itkua.

 1. Mihail Bulgakov – Saatana saapuu Moskovaan
 2. Richard Bach – Lokki Joonatan
 3. Herman Hesse – Lasihelmipeli
 4. John Steinbeck – Eedenistä itään
 5. Risto Isomäki – Sarasvatin hiekkaa
 6. Peter Hoeg – Lumen taju
 7. Stieg Larsson – Miehet, jotka vihaavat naisia
 8. Anna-Leena Härkönen - Onnen tunti
 9. Carlos Ruiz Zafón - Tuulen varjo
 10. John Irving - Garpin maailma
 11. Paulo Coelho - Alkemisti
 12. Umberto Eco – Ruusun nimi
 13. Frank MacCourt - Seitsemännen portaan enkeli
 14. Georg R. R. Martin - A Dance With Dragons
 15. Thomas Hardy - Tess of the D'Ubervilles
 16. J. K. Rowling - Paikka vapaana

Vuosi 2013, kirjoja luettu: 4

Kommentit

Suositut tekstit