Vuoden 2013 kirjahaaste

kirjoja

Haluan tänä vuonna lukea enemmän kirjoja kuin viime vuonna. Loppuvuodesta aloin päästä taas vähän vauhtiin ja innostuin taas kirjoista. Kädestäni löytyy valitettavan usein kepeä chicklit-kirja ja siksi haluan haastaa itseni tänä vuonna lukemaan erilaisia kirjoja. Toki myös chicklit-kirjoja, koska pidän niiden keveydestä ja hyvää mieltä tuottavasta vaikutuksesta. Yritän kuitenkin vähän kokeilla myös muunlaisia kirjoja - kuka tietää jos vaikka taas näin vanhemmalla iällä nekin alkaisivat iskeä enemmän ;)

Haastan itseni siis maltillisesti tällä tavoin: Lue vuoden 2013 aikana ainakin 16 kirjaa oman mukavuusalueesi ulkopuolelta.

Minun tapauksessani sen tarkoittaa siis muidenkin kuin chicklit-kirjojen lukemista, joten valinnanvaraa on. :) Tässä on alustava kirjalista, joista valitsen luettavaa. Saatan myös poiketa tästä ja en välttämättä lue kaikkia tai saatan lukea enemmänkin. Inspiraationa on käytetty omaa kirjahyllyä, kavereiden suosituksia sekä mtv3.fi:n listaa kirjoista, jotka kaikkien pitäisi lukea (joka on alunperin Keskisuomalaisesta).

 1. Mihail Bulgakov – Saatana saapuu Moskovaan
 2. Richard Bach – Lokki Joonatan
 3. Herman Hesse – Lasihelmipeli
 4. John Steinbeck – Eedenistä itään
 5. Risto Isomäki – Sarasvatin hiekkaa
 6. Peter Hoeg – Lumen taju
 7. Stieg Larsson – Miehet, jotka vihaavat naisia
 8. Anna-Leena Härkönen - Onnen tunti
 9. Carlos Ruiz Zafón - Tuulen varjo
 10. John Irving - Garpin maailma
 11. Paulo Coelho - Alkemisti
 12. Umberto Eco – Ruusun nimi
 13. Frank MacCourt - Seitsemännen portaan enkeli
 14. Georg R. R. Martin - A Dance With Dragons
 15. Thomas Hardy - Tess of the D'Ubervilles
 16. J. K. Rowling - Paikka vapaana

Aion myös pitää lukua kaikista tänä vuonna lukemistani kirjoista. On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon oikein ehdin lukea tässä elämäntilanteessa.

Vuoden 2013 ensimmäinen luettu kirja, kirja nro. 1, on joululahjaksi saamani (no tunnustetaan, itselleni ostama) Marian Keyesin "The mystery of Mercy Close". Kirja kertoo irlantilaisesta Walshin perheestä, niinkuin moni muukin Keyesin kirja. Tällä kertaa saamme kuulla perheen nuorimman lapsen Helenin tarinan. Helen on masentunut yksityisetsivä, joka kamppailee laman aiheuttaman työttömyyden ja rahattomuuden kanssa. Tämä kirja tempaisi minut mukaani niinkuin kaikki muutkin Keyesin kirjat. Helenin tarina ei ole kevyt, vaan kirjassa käsitellään masennusta, mutta ote on silti kepeä eikä liian ahdistava. Kirjassa on sopiva ripaus huumoria ja romantiikka. Helen on hahmona suorasanainen ja itsenäinen. Kirjasta jäi käteen päähenkilön käyttämä "shovel list" - lista ärsyttävistä asioista ja ihmisistä, joita hän tahtoisi lyödä lapiolla naamaan.

Kirja nro. 2 jatkaa samalla chicklit-linjalla ja on Cecelia Ahernin "One hundred names". Kirja kertoo toimittajasta Kitty Loganinsta, joka on mokannut pahasti työssään ja muuttunut muiden silmissä täydelliseksi epäonnistujaksi. Hänen uransa ja koko elämänsä tuntuu kaatuvan tähän virheeseen. Hän saa viimeisen tilaisuuden todistaa, että pystyy olemaan hyvä työssään ja hyvä ihminen. Hän saa käsiinsä listan, jossa on 100 nimeä, mutta ei mitään muuta tietoa. Hänen on parissa viikossa kirjoitettava listalla olevista henkilöistä juttu lehteen ja selvitettävä mikä tekijä yhdistää listalla olevia henkilöitä.

Vuosi 2013, luettuja kirjoja: 2

Kommentit

Suositut tekstit