Uutta vuotta ja vähän vanhaakin

Untitled

Käyn nykyään sen verran hitaalla ja jatkuvan väsymyksen sekä kiireen takia en saa oikein mitään aikaiseksi, joten jatketaan täällä blogissakin samalla linjalla. Hyvää joulua siis ja mukavaa uutta vuotta - hienosti viikon pari myöhässä! :)

Meillä vietettiin Uutta vuotta kotona rauhallisissa merkeissä. Ruokana oli perinteiseen tapaan nakkikääröjä ja perunasalaattia, jossa oli karamellisoitua sipulia (karamellisoidun sipulin ohje löytyi Sillä sipuli-blogista).

Viime vuosi oli osittain raskas, mutta todella antoisa. Aloin kunnolla kirjoittamaan blogia ja sitä kautta harrastamaan vähän enemmän omia juttuja täysipainoisen äitinä olon rinnalla. Meille syntyi toinen lapsi ja muutimme uuteen, ensimmäiseen omaan, kotiin. On ollut valvottuja öitä (ja muutama hyvinkin nukuttu), sotkua ja vielä lisää sotkua, henkistä ja fyysistä kaaosta, uhmaa, eroahdistusta, taistelua päiväunien ja yöunien kanssa. Ja niiden vastapainoja ihania leikkejä hiekkalaatikolla, pyöräreissuja, vesileikkejä ja yhteisiä kylpyhetkiä, sisarusten välistä rakkautta, pulkkailua, askartelua, yhteisiä leivontahetkiä. Vuoden ehdottomasti parasta antia on ollut seurata lasten kasvua ja sitä, miten tiiviiksi paketiksi he pikkuhiljaa hitsautuvat. Pienestä kääröstä ja uhmakkaasta taaperosta on tullut lattialla möyrivä ja telmivä parivaljakko, jonka kikatusta on uskomattoman hauska kuunnella. Mahtava vuosi kaiken kaikkiaan!

Molemmat pojat ovat kehittyneet huimasti menneen vuoden aikana. Vuosi sitten isoveikka ei osannut puhua, mutta nyt suoltaa jo ties minkälaista juttua, josta vähintään puolet on oman mielikuvituksen tuotetta. Vuoden parhaita lausahduksia ovat nämä:

  • Isillä on pippeli! Hieno pippeli. Iso pippeli!
  • Minulla on sylkyhätä (=täytyy päästä sylkemään hampaiden pesun jälkeen)
  • Minulla on pyllyssä yskä!
  • Tuli pomppasi! (Kun näki ilotulituksen)

Pienempikin poika täyttää tämän kuun lopussa jo vuoden. Pitää alkaa jo miettimään juhlia, vaikka mitään suurta ei varmaankaan ole tiedossa. Pikkuveikka osaa jo kävellä ilman tukea jonkun matkaa ja tuen kanssa pidempäänkin. Ymmärtää (ja välillä jopa tottelee!) kieltoja ja käskyjä, ja on juuri syönyt ensimmäiset lusikalliset omalla lusikalla.

Mitä mahtaa tuleva vuosi tuoda tullessaan täällä blogissa? Varmasti lisää tätä samaa: yleistä löpinää, ruokaohjeita, pohdintoja ja askartelua. Leivontajuttuja tulee toivottavasti vähemmän, koska tänä vuonna aion pitää uuden vuoden lupaukseni, joka liittyy painonpudotukseen ;) Katsotaan miten siinäkin käy. Kirjoista ja lukemisesta sen sijaan haluaisin kirjoittaa enemmän (täytyy pohtia jotain kirjahaastetta!), samoin kuin laittaa tänne terveellisempiä ruokaohjeita. Loppuvuodesta palaan takaisin työelämään ja se tuo omat haasteensa ja jännityksensä tähän vuoteen. Siihen asti yritän kuitenkin nauttia täysillä kotona olosta!

Kommentit

Suositut tekstit