maanantai 28. tammikuuta 2013

Mustikka-sitruunamuffinssit

Untitled

Olen ehdottomasti löytänyt uuden muffinssisuosikkini! Ennen pidin kaikesta mahdollisimman suklaisesta, mutta nyt olen huomannut, että raikkaammat maut houkuttavat enemmän. Liekö syynä se, että alan lähestyä kunnioitettavaa 30 vuoden ikää ja olisi syytä alkaa käyttäytymään sen mukaisesti? Nämäkin muffinssit leivoin kuopuksen 1-vuotissynttäreille, joita ei sitten järjestettykään. Arvatkaapa kuka syö kaikki muffinssit pakkasesta...? Resepti löytyi Call me cupcake-blogista. Nämä olivat ihan taivaallisen hyviä ilman kuorrutettakin!

Mustikka-sitruunamuffinssit

(n. 15 tavallisen kokoista tai liuta pikkuruisia)

3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 rkl leivinjauhetta
100 g huoneenlämpöistä leivontamargariinia (juoksevalla onnistui myös)
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl (kaura)maitoa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
150 g mustikoita

Vatkaa leivontamargariinia ja sokeri vaahdoksi. lisää munat ja vatkaa, kunnes taikina on ilmavaa. Lisää vaniljasokeri. Sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe (voit sekoittaa ne erikseen yhteen, jos ei laiskota), maito, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Vatkaa, kunnes kaikki ovat hyvin sekoittuneet. Kääntele lopuksi mustikat varovasti joukkoon. Täytä muffinssimuotit 3/4 täyteen ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti