torstai 1. marraskuuta 2012

Suklaa-cookiet

Suklaakeksit

Nämä keksit tein joku aika sitten kummipojan ja hänen äitinsä kyläilyä silmällä pitäen. Olivat muuten aika maukkaita! Mukavan pehmoisia rakenteeltaan. Mies tosin valitti, että olivat liian makeita hänen makuunsa. Onko se edes mahdollista? ;) More for me!

(Huom. Itse mittasin ohjeen kupeissa, mutta laitoin nyt selvyyden vuoksi hieman pyöristetyt dl-mitatkin. Testasin myöhemmin dl-mitoilla tehtyä versiota, johon tuli suklaan sijasta rusinoista ja kaurahiutaleita yhteensä n. 2 dl, ja hyvin toimi sekin). Alkuperäinen ohje on täältä.

Suklaa-cookiet

(n. 36 kpl, pienehköjä tai oikeastaan just sopivan kokoisia)

3/4 kuppia (n. 1.75 dl) leivontamargariinia
3/4 kuppia (n. 1.75 dl) fariinisokeria
1/4 kuppia (n. 0,6 dl) sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
2 kuppia (n. 4.75 dl) vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
150-200 g tummaa suklaata

Vatkaa margariini, fariinisokeri ja tavallinen sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita siihen kananmuna ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, maissitärkkelys, ruokasooda, suola ja pilkottu suklaa. Laita pieniä taikinakekoja pellille ja paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Keksit eivät tummu päältä, joten vaaleuden perusteella ei voi päätellä kypsyyttä! Tasakokoisia ja somia keksejä saa käyttämällä ruokalusikan kokoista mittaa. Tällä metodilla cookieita tulee noin 36 ja lisäksi siitä jää pieniä maistiaisia pikkuleipureille (ja niiden äidille...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti