maanantai 5. marraskuuta 2012

Caramelitas - Kinuskiset suklaakaurapalat

Caramelitas

Pyhäinpäivän pitkällä aamiaisella herkuteltiin myös makeilla herkuilla, joiden englanninkielinen nimi on Caramelitas. Resepti löytyi Lulu the Baker -nimisestä blogista. Pohdin aikani mikä olisi sopiva suomennos, mutta en keksinyt mitään kovin nasevaa. En muista ikinä törmänneeni vastaavanlaisiin herkkuihin suomalaisissa leivontakirjoissa (onko joku muu?). Niinpä nämä saavat pitää alkuperäisen nimensä Caramelitas ja selvennökseksi sanottakoon, että ne ovat kinuskisia suklaakaurapaloja. Kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa alkuperäisestä ohjeesta ainakin kuva näistä herkuista! Ovat hieman herkullisemman näköisiä siinä kuin tuossa minun räpsäisyssäni :P

Caramelitas

1,75 dl leivontamargariinia
1,75 dl fariinisokeria
2,35 dl vehnäjauhoja
2,35 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
130-170 g tummaa suklaata
2-3 dl (maidotonta) kinuskikastiketta (valmista tai itsetehtyä)

Sekoita sulatettu leivontamargariini, fariinisokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja sooda. Voitele n. 20x20 cm vuoka. Taputtele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Pilko suklaa pieniksi palasiksi ja levitä esipaistetun taikinapohjan päälle. Kaada päälle kinuskikastike ja murustele päälle loput taikinasta. Paista velä 15-20 minuuttia (minä paistoin 30 minuuttia). Paiston jälkeen vaikutti vielä todella kostealta, mutta kun antoi sen kunnolla jäähtyä, tuli paistoksesta sopivaa ja siitä pystyi hyvin leikkaamaan ehjiä palasia. Tämän täytyy siis antaa oikeasti jäähtyä ja jähmettyä kunnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti