tiistai 27. marraskuuta 2012

Nopeaa arkiruokaa: tortillalasagne

tortilla lasagna

Lasagne on mielestäni todella herkullista ja ihanan sopivaa ruokaa synkkinä syys- ja talvipäivinä. Sen täyteläinen ja lempeä maku ovat jotenkin lohdullisia. Aina arkena vaan ei jaksa lasagnea tehdä, kun siinä on kuitenkin muutama työvaihe ja pitkähkö paistoaika. Valion sivuilta löytyi kuitenkin hieno idea: tortillalasagne! Lasagnelevyt on korvattu tortillaletuilla ja valkokastikkeen sijasta tehdään vain yksi kermainen kastike. No voiko se sitten olla edes hyvää? Totta mooses! Maistui aivan erinomaiselta ja oli nopea valmistaa. Suosittelen kokeilemaan! Ensimmäisellä kokeilukerralla tein perinteisen jauhelihakastikkeen, mutta seuraavaksi aion kokeilla kylmäsavulohilasagnea.

Tortillalasagne jauhelihasta

1 paketti (6 kpl) isoja vehnätortilloja
400 g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1-2 porkkanaa
0,5 kesäkurpitsa
mausteita maun mukaan (meillä puolikas fond du chef-kuppi, mustapippuri, oregano, paprika)
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 prk (2,5 dl) soijakermaa
1 pussi (150 g) juustoraastetta

Raasta porkkanat ja pilko sipulit sekä kesäkurpitsa. Paista pannulla jauheliha ja kasvikset. Mausta haluamillasi mausteilla. Lisää sitten tomaattimurska ja soijakerma ja anna kastikkeen kiehahtaa. Laita uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, tortilloja ja juustoraastetta. Laita loput juustoraasteet lasagnen pinalle. Kypsennä 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti