Jauhelihapiirakka

Tänään (tai oikeastaan eilen illalla) lounaaksi valmistui minulle ja pojalle jauhelihapiirakka. Piirakka on aika nopeatekoinen ja täytteeksi siihen voi heittää melkein mitä vain. Alkuperäinen ohje on Herkku ja koukku-blogista, jossa täytteenä on kalaa. Tuo kalapiirakka on aivan taivaallisen makuista! Nyt kuitenkin päätin kokeilla täytteeksi jauhelihaa ja lopputulos oli aika lihaisa ja mielestäni herkullinen. Tässä ohje sellaisena kuin minä sen tein:

Jauhelihapiirakka

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl oliiviöljyä
0, 75 dl vettä
ripaus suolaa

Sekoita ainekset voitelemattomassa piirakkavuoassa ja levitä. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Täyte:

400g jauhelihaa
1 sipuli
puolikas kesäkurpitsa
n. 10 kirsikkatomaattia
2 dl kaurakermaa
3 kananmunaa
(fetajuustoa)
mustapippuria
oreganoa
suolaa

Kuumenna pannu ja paista siinä jauheliha, silputtu sipuli ja paloiteltu kesäkurpitsa. Mausta pippurilla, suolalla ja oreganolla. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Lisää sekaan vielä neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit ja halutessasi muutama pala fetaa. Sekoita kaurakerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Huom! Tästä ohjeesta saa täysin maidottoman jättämällä fetat pois. Meidän poika sietää maitotuotteita onneksi jo juuston muodossa. Munattoman ohjeen saa, kun korvaa munat 1 rkl perunajauhoa ja 2 rkl vettä. Nämä sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan sitten kaurakerman joukkoon.

Kommentit

Suositut tekstit