(Kori)hullu täällä päivää!

Untitled

Huh tätä hulinaa taas. Esikoinen on ilmeisesti lopullisesti päättänyt, että päiväunet eivät ole hänen juttunsa. Meillä oli muutama aika tiukka päivä, kun otsalohkosta pyrki väkisin joku uloke törröttämään esikoisen kanssa päiväunista tapellessa. Pikkuveikkakin heräsi aina siihen touhuun ja lopputuloksena meillä oli kiukkuinen ja väsynyt äiti, hyperaktiivinen 3-vuotias ja puolen tunnin päikkärit nukkunut, väsynyt kuopus. Joissakin asioissa pitää vaan osata luovuttaa, kun tappelu ei enää hyödytä ketään. Lopulta en enää edes yrittänyt saada esikoista nukkumaan ja nyt meillä on ollut muutama vähän rauhallisempi päivä. Tämähän tietysti tarkoitaa myös sitä, että blogin päivitykseen ei meinaa löytyä aikaa, mutta sellaistahan se on. Pikkuveikankin päiväunet paranivat kummasti, kun naapurihuoneessa ei raivonnut ketään. Tällä mennään siis nyt.

Muuten meille kuuluu tavallista arkea. Kuraleikkejä, kärrykävelyitä tasoristeykselle, retkiä lähikauppaan jne. Yhtenä päivänä pelastimme avoimesta päiväkodista karkuteille lähteneen pikkutaaperon, jonka hoitaja oli pistäytynyt hetkeksi sisälle. Kai tästä saa nyt jonkun mitalin? Kauhuskenaariot syksyisestä töihinpaluusta valtaavat myös yhä enemmän ajatuksia, mutta yritän työntää niitä vielä taka-alalle. Ei se huolehtimalla parane ja kyllä siihen taas sopeudutaan, me kaikki. Ja se yksi tärkeä sana: RAHAA! Vihdoinkin taas rahaa tilille.

Untitled

Asiasta toiseen, mä olen jotenkin ihan pöpi mitä tulee koreihin ja erilaisiin rasioihin. Ne on kivoja ja niitä ei koskaan voi olla liikaa, sanoi mies mitä tahansa. Viime vuonna kokeilin ensimmäistä kertaa korin virkkausta Suuren käsityölehden ohjeella. Siitä tuli kiva, mutta jotenkin vähän lörppö. Nyt löysin sattumalta kaupasta Novitan kesäkäsityöt-lehden ja siinä oli Molla Millsin ihana korin ohje! Se oli tehty Novitan tuubi-langalla, jonka on vähän sellaista kengännauhaa muistuttavaa tuubia. Sillä sai aika jämäkän korin ja ohjeessa oli myös näppärä kahva, josta korin saa ripustettua roikkumaan. Mikä parasta, nämä korit ovat tosi nopeita tehdä. Minunkin taidoillani kori valmistui noin tunnissa ja olenkin niitä tehnyt jo 4 kappaletta. Pari meni veljen perheelle lahjaksi keksikipon ominaisuudessa ja 2 löysi paikkansa maustehyllyn reunalta. Rullasin ympäri keittiötä roikkuneet ruokalaput koreihin säilöön ja heti tuli paljon siistimpää. Mulla oli aluksi vähän vaikeuksia löytää tuota lankaa, mutta lopulta Kodin1-kaupasta sitä löytyi monessa eri värissä. Iso kerä (500 g) maksoi noin 20 euroa, mutta ainakin mun käsialalla siitä sai 4 koria, joten olen tyytyväinen.

Untitled

Tänään käytiin pelailemassa veljeni luona lautapelejä. Lapset pääsivät taas mummin ja papan luokse leikkimään. Viemisiksi tein valkosulaa-macademiacookieita ja uutena tuttavuutena Comfort of cooking-blogista bongattu toffeetäytteiset suklaacookiet, joihin on ripoteltu sormisuolahippusia päälle. Maistuivat, ylläri.

Toffeetäytteiset suklaakeksit

(n. 20-24 kpl)

1,2 dl sokeria
1,2 dl fariinisokeria
1,2 dl leivontamargariinia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
n. 3 dl vehnäjauhoja (vähän vajaa)
0,5 tl ruokasoodaa
6 rkl kaakaojauhetta
20-24 toffeetäytteistä suklaanappia, esim. Center (Cloetta)
Lisäksi:
n. 0,5 dl sokeria
1 rkl sormisuolaa/karkeaa merisuolaa

Sekoita sokeri, fariinisokeri, leivontamargariini ja kananmuna keskenään. Lisää joukkoon kuivat aineet: vaniljasokeri, vehnäjauhot, sooda ja kaakaojauhe. Laita taikinakulhon päälle kelmua ja siirrä jääkaappiin lepäämään n. 30 minuutiksi. Puolen tunnin kuluttua pyöritä taikinasta palloja (reilu 1 ruokalusikallinen taikinaa per pallo). Työnnä pallon sisään suklaanappi ja muotoile takaisin palloksi. Sulje saumakohta hyvin, sillä ainakin minulta valui osasta kekseistä vähän toffeeta ulos. Pyörittele pallot sokerissa ja aseta leivinpaperille. Paina palloja vähän litteämmäksi esim. lasin pohjalla. Ripottele lopuksi päälle hieman suolaa. Paista n. 190 asteessa 8-10 minuuttia.

Untitled

On taas luettu, oikein kaksin kappalein kirjoja. Sain loppuun Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjon, josta tykkäsin kovasti. Luin myös parissa illassa Anna-Leena Härkösen Onnen tunnin, joka oli nopealukuinen ja myös hyvä. Erilainen kuin mun yleensä lukemat kirjat, mutta hyvä lukukokemus silti. Suomalaisissa kirjoissa on yleensä aina se ongelma, että ne on pirun ahdistavia. Niissä käsitellään väkivaltaa, perheongelmia ja henkilöt on liian realistisia mun makuun. Mä pidän kirjoistani samanlaisina kuin leffoistakin: kevyinä, humoristisina ja viihdyttävinä. Luen mieluummin hömppää ja pidän oman mielen hyvänä, sori vaan, vaikka se ehkä tekeekin minusta sivistymättömän moukan. Välillä on kuitenkin avartavaa lukea muutakin.

  1. Mihail Bulgakov – Saatana saapuu Moskovaan
  2. Richard Bach – Lokki Joonatan
  3. Herman Hesse – Lasihelmipeli
  4. John Steinbeck – Eedenistä itään
  5. Risto Isomäki – Sarasvatin hiekkaa
  6. Peter Hoeg – Lumen taju
  7. Stieg Larsson – Miehet, jotka vihaavat naisia
  8. Anna-Leena Härkönen - Onnen tunti
  9. Carlos Ruiz Zafón - Tuulen varjo
  10. John Irving - Garpin maailma
  11. Paulo Coelho - Alkemisti
  12. Umberto Eco – Ruusun nimi
  13. Frank MacCourt - Seitsemännen portaan enkeli
  14. Georg R. R. Martin - A Dance With Dragons
  15. Thomas Hardy - Tess of the D'Ubervilles
  16. J. K. Rowling - Paikka vapaana

Vuosi 2013, kirjoja luettu: 14

Kommentit

  1. Hienot korit ja herkullisen kuuloiset pikkuleivät!

    VastaaPoista
  2. Me (siis mun mies) tehtiin näitä ja ne jäi aika pehmeiksi ja hajoileviksi. Olikohan liian vähän aikaa uunissa? Maku oli kyllä loistava!

    VastaaPoista
  3. Harmi, että pikkuleivät jäivät teillä pehmeiksi! Veikkaisin minäkin liian lyhyttä paistoaikaa, ellen sitten ole vahingossa kirjoittanut ohjetta väärin blogiin *hipsii nolona tarkastamaan* :P Mullakin keksit olivat kyllä aluksi pehmeitä, mutta jäähtyessään kovettuivat aika sopiviksi. Kun vein ne seuraavana päivänä veljeni luokse, niin säilytin niitä kuitenkin varmuuden vuoksi jääkaapissa, koska ajattelin niiden taas pehmenevän huoneenlämmössä. Eli aika rajoilla ne olivat minullakin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit