Sikamaisen hyvät sitruunakeksit

Untitled

Olen katsellut tätä reseptiä sillä silmällä jo jonkun aikaa. Useimmiten suklaiset reseptit ovat ajaneet ohi ja tämä on jäänyt jalkoihin. Nyt olen kuitenkin tykästynyt raikkaampiin makuihin ja kaivoin tämän reseptin esiin. Alkuperäinen resepti löytyi täältä. Ihania! Voi elämä, kun olivatkin hyviä! Ylimaallista itsekuria osoittaen söin vain kaksi keksiä ja laitoin loput pakkaseen. Kerta se on ensimmäinenkin! :D (Kaloritietoisille tiedoksi, että näissä on n. 70 kcal/kpl.)

Sitruunakeksit

(36 kpl)

n. 1,2 dl leivontamargariinia
n. 2,25 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 rkl sitruunan kuorta (yhden sitruunan kuori)
1 rkl sitruunamehua (puolikkaan sitruunan mehu)
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/8 tl ruokasoodaa
3,5 dl vehnäjauhoja
n. 1,2 dl tomusokeria

Vatkaa leivontamargariini ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmuna, vaniljasokeri, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon kuivat aineet: suola, leivinjauhe, ruokasooda ja vehnäjauhot (ei tomusokeria!). Laita tomusokeri lautaselle. Pyörittele taikinasta palloja (vajaa ruokalusikallinen taikinaa per pallero) ja pyöritä pallot tomusokerissa. Paista 175 asteessa 9-12 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti pellillä ennenkuin siirrät keksit pois.

Untitled

Taas on tullut luettua. Tällä kertaa vuorossa oli vanhempieni kirjahyllystä löytynyt Pekka Hiltusen Sysipimeä. Kirjan päähenkilö on suomalainen Lia, joka asuu Lontoossa ja tekee töitä graafikkona. Päivätyönsä lisäksi hän kuuluu salaiseen järjestöön, Studioon, joka auttaa apua tarvitsevia. Tällä kertaa Studio sotkeutuu sarjamurha-tapaukseen ja tiedossa on aika hyytävää menoa. Sysipimeä on Hiltusen toinen Studio-romaani. En ole lukenut ensimmäistä kirjaa ja huomasin vasta tämän kirjan puolivälissä, että kyseessä oli kirjasarjan toinen osa. Kirjat ovat kuitenkin itsenäisiä, joten aion kyllä lukea ensimmäisenkin osan. Tykkäsin!

Vuosi 2013, kirjoja luettu: 6

Kommentit

Suositut tekstit