Rusinasämpylät

Untitled

Aurinkoista lauantaita! Ilmassa alkaa olla jo ripaus kevättä, kun päivät ovat niin valoisia. Kunhan saataisiin nuo valtavat lumikinokset vielä pois, niin olisin aika tyytyväinen. :)

Mies pyysi tänään, että leipoisin rusinaleipää. Ei kestänyt kauaa, kun löysin netistä kivan kuuloisen reseptin rusinasämpylöille. Se löytyi Frozen wings-blogista. Näistä tuli tosi hyviä. Ei liene yllätys, että maistuivat lapsillekin hyvin. Mikä tahansa rusinoita sisältävä taitaa saada meidän lapsukaisten hyväksynnän. Nämä olivat taas suomalaiseen makuun melkein enemmän pullia kuin sämpylöitä, taikinassa kun on sokeria aika reilusti ja rusinatkin tuovat makeutta. :)

Rusinasämpylät

(13 isoa tai tuplamäärä pienempiä)

2,25 dl vettä
2,25 dl kauramaitoa/maitoa
1 pussi kuivahiivaa (11 g)
675 g vehnäjauhoja (n. 10,25-10,5 dl)
70 g sokeria (n. 0,75 dl)
10 g suolaa (n. 2 tl)
55 g leivontamargariinia
n. 150 g rusinoita

Sekoita kuivat aineet keskenään: hiiva, jauhot, sokeri ja suola. Lämmitä vesimaito-seos ja kaada vähitellen kuivien aineiden joukkoon samalla taikinakoukulla taikinaa vaivaten. Vaivaa n. 2-3 minuuttia (pienimmällä nopeudella). Lisää sitten leivontamargariini ja vaivaa taikinakoukulla n. 10 minuuttia (keskinopeudella). Lisää sitten rusinat vähitellen ja vaivaa taikinakoukulla, kunnes rusinat ovat suunnilleen tasaisesti sekoittuneet. Jätä liinan alle kohoamaan, kunnes taikinan koko on tuplaantunut (n. 1h). Pyörittele kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja anna kohota vielä n. 30-45 minuuttia. Paista 190-200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit