Röstiperunat bataatista ja perunasta

Untitled

Terve taas pitkästä aikaa! Rantautui vihdoin se noro-virus meillekin. Ei ollut mitään herkkua, sen sanon! Onneksi kuopus välttyi taudilta ja sairastui sen sijaan flunssaan. Toki tuo flunssa tarttui sitten meille muillekin ja viimeiset pari viikkoa onkin mennyt erilaisten tautien kanssa painiessa. Tuo flunssa on kyllä tosi kumma tapaus, kun nostaa jatkuvasti pienen lämmön ja juuri kun luulee lasten parantuneen, mittari näyttää taas 38. Elättelen pientä toivoa, että huomenna pääsisimme jo vähän ulkoilemaan. Meinaa nimittäin hermot kiristyä vähän jokaisella ja telkkari on päällä ihan luvattoman paljon... :P

Telkkarista tuli mieleen, että isoveikalla on kyllä selvästi käytöstavat hallussa. Olemme ottaneet periaatteen, että ruoka-aikaan telkkaria ei pidetä päällä (ruokailutila ja olohuone ovat siis meillä samaa huonetta). Joskus kuitenkin me vanhemmat haluamme syystä tai toisesta katsoa ruoka-aikaan telkkaria ja silloin se jätetään erilaisilla verukkeilla päälle (esim. "Jouluna telkkari saa olla ruoka-aikaankin päällä" jne.). Nyt sairastelun aikana ruoka-aika sattui muutamaan kertaan sellaisen ohjelman kanssa päällekkäin, jota minä olisin halunnut katsoa (Rachaen Ray show, tuo jokaisen kotiäidin päivien piristys). Reipas isoveikka kuitenkin aina keksi hetken ruokapöydässä istuttuaan, että telkkarihan on päällä! "Hei äiti, eihän telkkari saa olla ruoka-aikaan päällä! Minäpä käyn sammuttamassa sen." Ja niin reipas 2,5-vuotias tepastelee sammuttamaan telkkarin ja äiti yrittää keksiä tekosyytä, miksi sen pitäisi olla päällä. "No kyllä kipeänä saa telkkari olla päällä...". -"Ei hupsu äiti! Kyllä minä sammutan sen." Hmph, ei sitten! Kai niiden sääntöjen on oltava kaikille samat. Mutta kun mä olisin halunnut... ;)

Eilen sain taas energiapuuskan ja kokeilin pariakin uutta reseptiä. Tässä nyt ensimmäinen niistä: röstiperunat bataatista ja perunasta. En ole koskaan tehnyt röstejä, vaan aina syönyt kaupan pakastealtaasta löytyviä versioita. Voin sanoa, että nämä voittavat ne mennen tullen! Tein satsin suoraan pakkaseen ensi viikon ruokailuja silmällä pitäen. Saas nähdä miltä maistuvat pakkasesta otettuna. Kimmokeen röstien tekemiseen sain siitä, kun kuopus on aika huono syömään lisäkkeitä. Kanat ja lihat kyllä uppoavat, mutta pastat ja perunat jäävät lähes aina lautasen reunalle keikkumaan. Halusin siis kokeilla jotain uutta ja helposti sormilla syötävää. Toivotaan, että nämä maistuvat! Alkuperäinen resepti löytyi Kayotickitchen-blogista. Alkuperäisessä reseptissä oli muuten pekonia, mutta jätin sen itse pois.

Röstiperunat

(n. 13 kpl, pikkulettujen kokoisia)

250-300 g perunaa (2-3 perunaa)
250-300 g bataattia (1 pienehkö bataatti)
1/2 tl kuivattua rosmariinia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1/2 sipuli
pippuria
suolaa

Pese ja kuori perunat ja bataatti. Keitä niitä 10-12 minuuttia (ei kypsiksi asti). Laita ne keittämisen jälkeen kylmään veteen jäähtymään. Leikkaa sipuli pieneksi silpuksi ja raasta valkosipuli pienellä terällä. Kun perunat ja bataatti ovat jäähtyneet riittävästi, että pystyt käsittelemään niitä, raasta ne raastimella karkeaksi raasteeksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Laita joukkoon loputkin ainekset: raastetut perunat ja bataatti, sipulisilppu, raastettu valkosipuli, rosmariini, jauhot, suola ja pippuri.

Laita pikkulettupannulle vähän öljyä ja paista röstejä 5-7 minuuttia. Käännä röstit ja paista toiseltakin puolelta 5-7 minuuttia. Voit myös paistaa yhden ison röstin ja leikata siitä sopivia palasia.

Kommentit

Suositut tekstit