Rapeat bataattiranskikset

Sweet potato fries

Tämä kikka on pakko laittaa itselle tänne ylös. Tuleeko kenenkään muun itse tehdyistä bataattiranskalaisista lötköjä venkuloita? Uppopaistamallahan varmasti saisi rapeutta, mutta muuten se ei oikein houkuta. Vihdoinkin sain kokeiltua monesta jenkkiblogista bongaamani keinon, jolla pitäisi oikeasti saada rapeutta ranskiksiin. Se on niinkin yksinkertaista kuin käyttää maissitärkkelystä. Päädyin kokeilemaan "Six sisters' stuff"-blogin versiota ja lopputulos miellytti ainakin meidän perhettä. Jos vielä käyttää kiertoilmauunia, niin saa vähän extra-rapeutta pintaan. Tavallisellakin uunilla tuli hyviä! Lopussa kannattaa olla tarkkana, etteivät bataattiranskikset pala. Meidän uunilla 40 minuutin paistoaika oli vähän liikaa.

Bataattiranskisten seuraksi tehtiin pulled pork-hodareita (meillä käytetään hodarisämpylöinä nykyään Pågenin subeja. Ne on tosi hyviä! Tämä ei ole maksettu mainos :D) vanhalla tutulla reseptillä tehtynä. Nykyään kyllä olen lisännyt muscovado-sokerin määrää ja mausteliemessä vähentänyt paistoliemen ja ginger alen määrää.

Pulled pork hot dogs

Rapeat bataattiranskalaiset

2-3 keskikokoista bataattia
3 rkl oliivilöjyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria
0,5 tl valkosipulijauhetta
1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Pese, kuori ja leikkaa bataatit ranskalaisten muotoon. Laita isoon (minigrip-)pussiin bataattiranskikset ja loput ainekset. Sulje pussi ja sekoita, kunnes ranskalaiset ovat peittyneet maissitärkkelysseokseen. Paista pellillä leivinpaperin päällä yhteensä 35-45 minuuttia n. 225-230 asteessa. Kääntele ranskiksia puolessa välissä.

Kommentit

  1. Maissitarkkelyksessäkö se taika piilee? Tää ohje lähti kokeilulistalle. Kiitti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit