Pääsiäisbrunssi (tiedetään, pääsiäinen meni jo :D)

Easter brunch

On meillä toki herkuteltukin elämäntaparemontistani huolimatta, nou hätä! :D Ehkä vähän harvemmin kuin aikaisemmin. Tai poistetaan tuo "ehkä". Viimeksi pääsin kunnolla toteuttamaan leipomis- ja kokkailuhimojani pääsiäisbrunssilla. Se tehtiin enimmäkseen Glorian ruoka&viinin ohjeilla ja ai että kun oli hyvää (okei, myönnetään, mulla oli flunssa, enkä maistanut oikeastaan mitään. Mutta muut kertoivat, että hyvää oli. Jes.). Tarjolla oli mm. flatbreadia yrttiöljyllä, pistoulla täyettyä brietä, saaristolaisleipää lohitahnalla, juustosalaattia, sitruunamoussea ja brownieita.

Lemon mousse

Sitruunamousse

(alkuperäinen ohje Gloria ruoka&viini, pieniä muutoksia tehty)

4 munaa
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
raastettua sitruunan kuorta (2 sitruunaa)
kahden sitruunan mehu
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
koristeeksi marenkia ja valkosuklaamuruja

Laita kattilaan 2 munaa, 2 keltuaista, sokeri, suola, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Keitä, kunnes seos paksuuntuu (n. 10 minuuttia, sekoita välillä). Siivilöi kiisseli ja jäähdytä jääkaapissa. Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto ja vaniljakastike jäähdytettyyn sitruunakiisseliin. Koristele mini-marengeilla ja pieneksi pilkotulla suklaalla.

Salmon mousse

Lohitahna

(alkuperäinen ohje Gloria ruoka&viini, pieniä muutoksia tehty)

150 g kylmäsavulohta
pieni pala purjoa
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl sormisuolaa
mustapippuria
1 dl ruohosipulia (ja/tai muita yrttejä)

Pilko lohi ja purjo pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa. Syö esim. saaristolaisleivän tai ruissipsien kanssa.

Flatbread (rieska/lättänäleipä?)

(alkuperäinen ohje Gloria ruoka&viini, pieniä muutoksia tehty)

7 dl jauhoja
2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
500g turkkilaista jugurttia
1 dl basilikaa, rosmariinia tms. yrttejä
0,5 tl sormisuolaa
n. 0,5 dl oliiviöjyä

Surauta yrtit, öljy ja suola sauvasekoittimella tahnaksi. Sekoita nopeasti jauhot, sula, leivinjauhe ja jugurtti taikinaksi. Taputtele taikinasta 6 litteää leipää leivinpaperille pellin päälle. Levitä jokaisen leivän päälle yrttiöljyä. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit