Halloweenin kummitussuukot

Untitled

Pyhäinpäivä ja Halloween lähestyvä taas. Pyhäinpäivä ei ole koskaan kuulunut sellaisiin juhlapyhiin, mitä meillä on erityisemmin vietetty. Ehkä siksi, ettei siihen liity mitään ruokaperinteitä eikä sillä päivällä ole edes omaa leivosta?! ;) Halloweeniakaan ei ole juhlittu, mutta näyttäisi siltä, että se on vuosi vuodelta Suomessa suositumpi juhla. Minulla ei kyllä ole mitään sitä vastaan, että pimeän syksy keskelle saadaan lisää syitä juhlia (ja leipoa)!

Halloweenin kunniaksi ja lasten(kin) iloksi päätin kokeilla itsetehtyjä suukkoja (siis samanlaisia kuin ne nee... Brunbergin suukot). Hellapoliisin Kodin suuresta keittokirjasta löytyi sopivasti ohje, josta kylläkin jätin puoli desiä sokeria pois. Päälle tuli tietysti valkosuklaata, että saadaan aikaan jotain kummituksia muistuttavaa. Ei varmaan tarvitse varoittaa, että marengin ja valkosuklaan yhdistelmä on aika makea? ;)

p.s. Tästä yli jäävät munankeltuaiset kanattaa käyttää vaikka creme bruleen valmistukseen! Raportoin myöhemmin ensikokeiluni tuloksia ;)

Untitled
Marenkikeot valmiina paistettaviksi

Kummitussuukot

(n. 16 kpl)
n. 16 kpl Marie-keksejä
3 munanvalkuaista
1,5 dl sokeria
200-300 g valkosuklaata
40 g tummaa suklaata

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimella. Lisää hetken vatkaamisen jälkeen sokeri vähitellen joukkoon (vatkaa koko ajan). Laita keksit leivinpaperin päälle pellille ja pursota marenki keksien päälle keoiksi. Paista 175 asteessa, 6-8 minuutia (uunin keskitasolla). Kun marengit ovat valmiita, sulata suklaa kulhossa. Dippaa suukot sulaan suklaaseen ja peitä ne joka puolelta suklaalla (voit myös käyttää lusikkaa apuna). Jätä suukot jähmettymään (minä laitoin jääkaappiin, kun sisällä on niin lämmintä). Kun valkosuklaa on jähmettynyt, sulata pieni määrä tummaa suklaata (n. 40 g). Tee sillä haamuille silmät ja suut (tähän voisi varmaan hyvin käyttää myös sopivan värisiä nonparelleja).

Kommentit

Suositut tekstit