Kesä lähenee loppuaan

Untitled

Kesä lähenee loppuaan. Mies palasi maanantaina töihin ja lasten päiväkotiharjoittelu alkoi jo viime viikolla. Minullakin on enää muutama päivä töiden alkuun!

Loma sujui oikein mallikkaasti. Kävimme Berliinissä (yritän jossain vaiheessa kirjoittaa siitä enemmän) ja sen lisäksi teimme päiväreissuja mökille, Lintsille (4 kertaa! :D), Hyvinkään rautatiemuseoon ja ratikkamuseoon. Viimeiset pari viikkoa olimmekin sitten kotona, koska oli nimiäisjuhlia, päiväkotiharjoittelua ja miehellä pari työpäivää katkaisemassa lomailun.

Arkeen paluu tuntuu aika jännältä, kun kerran minäkin palaan 3,5 vuoden jälkeen ihan oikeaan arkeen. Vähintään joka toinen päivä haluaisin perua koko homman ja hakea lapset takaisin omiin helmoihini pyörimään. Välillä puolestaan ajatus töistä tuntuu ihan mukavaltakin. Vielä ehdin muutaman päivän jännittää ja sitten se on menoa. Uuden arjen opetteluun pientä lisähaastetta tuo Miehen yllättäen ensi viikolle osunut työmatka tuonne toiselle mantereelle. Olenko tyytyväinen? No en tosiaankaan! Vaan minkäs teet. Selvitään sitten, kun ei vaihtoehtojakaan ole. ;)

Viikonloppuna meillä syötiin tortilloja. Väliin laitettiin jauhelihakastiketta, erilaisia kasviksia, turkkilaista jugurttia ja salsaa. Tortilla-ohje löytyi täältä ja vinkkejä nachojen tekoon täältä.

Itse tehdyt tortillat ja nachot

(12 kpl)

n. 7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
5 rkl juoksevaa leivontamargariinia
1,75 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten rasva ja sekoita, kunnes taikina on hieman murumaista. Lämmitä vesi vähän kättä lämpöisemmäksi ja lisää sitten liruna taikinan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes siitä muodostuu tasainen kulhon reunoista irtoava taikinapallo (käsin pari minuuttia). Tee taikinasta pötkylä ja jaa se 12:een osaan ja pyöritä palloiksi. Peitä taikinapallerot liinalla ja anna levätä 10 minuuttia. Kauli sitten taikinapallot pyöreiksi lettusiksi, joiden halkaisija on 15-20 cm. Kauli vain pari kerrallaan, etteivät ne ehdi kuivua. Laita paistinpannu lämpiämään ja paista tortilloja (keskilämmöllä) 20-40 s per puoli.

Tortilloista voi myös tehdä itse nachoja ja niistä tulee todella hyviä! Erilaisia kuin kaupasta ostetut, mutta omalla tavallaan parempia. Ennen paistamista, leikkaa tortillalettu pienemmiksi palasiksi, esim. kuuteen osaan. Kuumenna pannulla reilusti öljyä niin että koko pannun pohja täyttyy. Vähennä lämpöä, jottei öljy lämpene liian kuumaksi. Laita tortillan palaset öljyyn paistumaan. Paista, kunnes nacho alkaa ruskistua ja kohota (n. 2 minuuttia). Käännä sitten toisin päin ja paista, kunnes toinenkin puoli on ruskistunut. Siirrä paistetut nachot lautaselle talouspaperin päälle odottamaan. Mausta haluamillasi mausteilla, esim. suolalla ja paprikajauheella. Öljyn kanssa täytyy sitten aina muistaa olla varovainen, ettei se lämpene liian kuumaksi!

Untitled

Ananassalsa

1 prk tomaattimurskaa
pari rkl tomaattipyrettä
1 nektariini
1 prk ananaspaloja
1 sipuli
0,5-1 paprika
0,5 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
0,5 rkl sokeria
(chilimaustetta maun mukaan)
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl hyytelösokeria

Pilko nektariini, ananas, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja kuullota kasviksia ja hedelmiä siinä hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja pyre, sekä sokeri. Anna porista hetken aikaa. Lisää sitten mausteet: valkosipulijauhe, suola ja chilimauste. Anna porista n. 10 minuuttia. Lisää sitten valkoviinietikka ja hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Sekoita pari minuuttia ja ota sitten pannu pois liedeltä. Jäähdytä ja tarjoile.

Kommentit

Suositut tekstit