Suuria laivoja ja vielä isompia asuntoja

Untitled

Tänään teimme mielestäni melkoisen uroteon: kävimme sekä Tall ships racessa että Hyvinkään asuntomessuilla, lasten kanssa siis! Aikamoista menoa meinasi välillä olla, varsinkin kun nuorempi ei oikein meinannut viihtyä rattaissa tai sylissä ja halusi kävellä vain kiellettyihin paikkoihin. Suuntasimme Hietalahteen hyvissä ajoin, vaikka tapahtuma alkoikin vasta klo. 10. Hyvä kuitenkin, että olimme ajoissa, sillä isoon hienoon Gothenburg-laivaan oli jo alkanut kertyä jonoa. Se ei kuitenkaan ollut vielä liian pitkä, joten Mies jäi siihen jonottamaan, kun me poikien kanssa kiersimme katsomassa muita laivoja. Kun laivan kannelle sitten puolta tuntia myöhemmin pääsi, niin vaihdoimme miehen kanssa paikkoja ja me pääsimme esikoisen kanssa kurkkaamaan laivaan. Hienohan se oli, sellainen merirosvolaiva-tyyppinen. En päässyt hirveän pitkälle merirosvo-kuvitelmissani, sillä lähes heti poika ilmoitti, että hänellä on vessahätä. Murphyn laki, damn you!! No, nähtiin sentään vähän jotain ja pojalle se taisi olla ihan riittävästi :) Esikoinen pääsi vielä käymään pienen luotsilaivankin kyydissä ja oli siitä ikionnellinen. Kuopus vielä sai tyytyä katsomaan vierestä, kun vaunujen kanssa ei laivoihin päässyt (ja ainakaan minä en uskalla jättää vaunuja vartioimatta laivan eteen odottamaan!)

Untitled
Untitled

Laivojen jälkeen suuntasimme kävellen keskustaan lounaalle. Vatsat täynnä italialaista ruokaa lähdimme metrolla takaisin kohti autoparkkia ja keksimme sitten hetken mielijohteesta lähteä vielä asuntomessutkin katsastamaan. Osittain jo siitäkin syystä, että "lapset voivat sitten kätevästi nukkua päiväunet autossa ajomatkalla". Hah! No kyllä ne sitten nukahtivat (ikuisuudelta tuntuneen vinkumisen, kirkumisen, itkun ja leluilla huitomisen jälkeen) 10 minuuttia ennen Hyvinkäälle saapumista. Mutta nukkuivat silti!

Untitled

Asuntomessut oli järjestetty tosi toimivasti. Parkkipaikoilta kulki non-stoppina busseja asuntomessualueelle (matka kesti noin 10 minuuttia). Heti kun edellinen bussi lähti, seuraava kurvasi jo paikalle. Messualueen portilla oli rattaita lainattavana, joten jätimme omat tuplat autoon ja otimme molemmille pojille lainakärryt. Hyvä systeemi, sillä en olisi halunnut omia vaunuja jättää vartioimatta asuntojen ulkopuolelle, mutta lainakärryt pystyi hyvin jättämään. Messuilla oli kyllä lasten kanssa siinä mielessä tosi haastavaa, että kumpikin lapsista halusi talojen sisällä mennä juuri sinne, mihin ei olisi saanut ja juoksentelivat holtittomasti ympäriinsä. Lisää tuskanhikeä pukkasi se, kun ystävällinen työntekijä eräässä messutalossa antoi pojille omat kärpäslätkät. Kaunis ele, mutta sieltä talosta lähdettiin vauhdilla pois "äiti, sinä olet kärpänen! *läts*"-äänien saattelemana :D Kotona lätkät kyllä tulevat käyttöön, koska sellaisia meillä ei vielä ole, joten kiitos!

Siinä vaiheessa totesimme lopullisesti, että ei tästä mitään tule. Seuraavalla asuntomessuvierailulla pojat saavat jäädä hoitoon :D Olisi tuollakin ollut 2-7-vuotiaille lapsiparkki (5 euroa/lapsi), mutta emme uskaltaneet esikoista jättää sinne, koska hän ei ole koskaan ollut kenenkään vieraan hoidettavana. Olisi ehkä pitänyt ;) Mies lähti sitten poikien kanssa kokeilemaan messualueen leikkipuistoa, kun minä kiersin muutaman talon omassa rauhassa läpi. Sitten teimme vaihdon ja mies pääsi puolestaan katsomaan muutaman talon. Silti se suurin hupi jäi meiltä puuttumaan - talojen erikoisten ratkaisujen kommentointi ja kauhistelu. Kivaa silti oli, mutta erilaista kuin olimme ajatelleet.

Minä odotin messuilta jotain ideoita pieniin tiloihin, kuten esiemerkiksi erilaisia säilytysratkaisuja. Jouduin kuitenkin pettymään, sillä eihän tuolla messuilla ollut muuta kuin isoja ja valtavia taloja. Kaikki talot taisivat olla omakotitaloja. Ei näkynyt yhtään rivitaloa, saati sitten kerrostaloa (hyi kauhistus!). Neliöt olivat yli sadassa, joten eipä tuollaisissa asunnoissa hirveän tarkkoja ratkaisuja tarvitsekaan tehdä. Hmph :P

Muutamia kivoja juttuja osui silmään. Esimerkiksi tällaiset koristevalot/taulut olisivat aika kivat:

Untitled

Tällaiset lyhdyt näyttäisivät kauniilta terassilla:

Untitled

...mutta meille sellaisia ei ikimaailmassa voisi lähivuosina hankkia! Siitä pitävät kaksi täystuhoa huolen :)

Kommentit

 1. Ootte työ aika sissejä :D Meillä hurahti noita laivoja katellessa yli neljä tuntia.

  Mie en oo oikeen ikinä ymmärtänyt asuntomessuja, ehkä osasyy on siinä, etten oo sellasilla ikinä käynyt :)

  VastaaPoista
 2. Mäkään en ehkä ole ihan oikeassa kohderyhmässä asuntomessujen kanssa. Ehkä jos olisi rahaa rakennuttaa omakotitalo, niin siellä käynnistä voisi olla jotain hyötyäkin. Mä vaan tykkään käydä katsomassa minkälaisia ratkaisuja ihmisillä on omissa kodeissaan ja miltä asunnot näyttää sisäpuolelta :P Toisaalta mua vähän ärsyttää kaikki sinänsä hienot jutut, jotka kuitenkin on tosi epäkäytännöllisiä arkielämän kannalta.

  VastaaPoista
 3. Mä en oo koskaan käynyt asuntomessuilla, mutta kovin haluisin. Ne oli täällä päin kaksi vuotta sitten, mutta enköhän mä kärsinyt raskauspahoinvoinnista (24/7-sellaisesta) ja erityisesti matkapahoinvoinnista, joten jäipi käymättä sillonkin. Esitteet tulee joka vuosi selattua läpi ja tuo kämppien suuruus kiinnitti munkin huomiota. Menevän sinkkumiehen koti reippaasti yli 100 neliötä. Jepjep. Eipä ainakaan tuu oleen ahdasta hänellä siellä :D

  VastaaPoista
 4. No niinpä, ei varmasti ahdasta tule ainakaan :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit