3-vuotissynttärit, osa 1

3-vuotissynttärit

Viikonloppuna juhlittiin meidän 3-vuotiasta poikaamme. Oikeasti synttärit ovat vasta loppukuussa, mutta koska osa vieraista lähtee jo kesälomalle, päätimme aikaistaa juhlia. Pojathan tulivat sitten flunssaan ja varsinaiset juhlat peruuntuivat, mutta minun vanhempani tulivat onneksi kuitenkin synttärikakulle. Toiset juhlat pidetään varmaan ensi viikonloppuna ja paikalle tulee vähän enemmän sukua. Kaverijuhlat saivat nyt tältä vuodelta jäädä, mutta eiköhän niitä ehdi jatkossa järjestää ihan riittämiin :)

Kakun teemana oli autot. Päällä on domino-muruista tehty 3, joka esittää autotietä. Salama-marsipaanikoriste ostettiin Prismasta. Täytteenä on kerma-rahkaseosta, lime curdia ja mansikoita. Ihan hyvä kakku sinänsä, mutta ehkä tuosta limetahnasta tuli vähän sellainen esanssinen maku. Maku oli mielestäni herkullisempi parin päivän päästä, kun syötiin rippeitä pois. Perinteitä kunnioittaen ylikostutin kakun täydellisesti, mutta eipähän ainakaan ollut kuivaa! :D Tämän kakun ansiosta opin myös sen, että jos meinaa käyttää kakun koristeena keksejä (tuolla kakun ympärillä on autokeksejä), niin kannattaa lisätä ne vasta lähempänä tarjoilua. Keksit nimittäin imevät kakusta kosteutta ja lopputuloksena saattavat näyttää hieman kosteusvaurioisilta ;) Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin ihan tyytyväinen tähän kakkuun. Kakut eivät ole koskaan olleet minun alaani ja niiden teko on jollain tapaa hermostuttavaakin - lopputuloksen maistaa vasta sitten, kun vieraat laittavat ensimmäisiä lusikallisia suuhun. Kiva kuitenkin päästä välillä kakkuja tekemään. Mitenkäs sitä muuten oppisi kuin tekemällä :)

Vanha porttipylväs
Vanha porttipylväs

Jos joku ihmettelee näitä porttikuvia, joita on alkanut ilmestyä blogiin, niin sille on kyllä selitys. Yläasteen kuvaamataidon opettajani nimittäin ehdotti 15 vuotta sitten, että olisin toteuttanut valokuvauskurssilla sellaisen projektin, jossa otetaan kuvia vanhoista porteista ja porttipylväistä. Projekti ei kokaan toteutunut, mutta ajatus tulee mieleen aina, kun ohitan vanhan näköisen portin. Päätin vihdoinkin tarttua härkää sarvista ja ottaa noita porttikuvia ihan omaksi ilokseni. Laitan niitä blogiin sitä mukaa, kun tulee kuvia otettua. :) Sama pätee puiden latvoihin. Se oli toinen projekti, jota opettajani ehdotti. Latvoja ja portteja on siis tiedossa lähitulevaisuudessa! Vielä kun osaisin kuvata ja mikä vielä tärkeämpää: että minulla olisi kunnon kamera ;) Sillä voisin kompensoida taitojen puutetta.

Latvat
Latvat

Eilinen päivä lähti huonosti käyntiin - taidamme olla kaikki vähän väsyneitä, jatkuvasti. Päivä onneksi parani, kun lähdimme vähän ulkoilemaan. Aamupäivällä käytiin kävelyllä läheisen lammen ympäri menevällä kuntoradalla. Isoveikka mennä viipotti keräämässä käpyjä sankoon, jotka sitten lopuksi heitettiin lampeen. Suurta hupia oli myös koira, joka oli lammella uimassa. Koiran omistaja heitti kepin järveen, koira hyppäsi noutamaan sitä ja vedestä noustuaan pudisteli tietysti vedet pois turkistaan. 3-vuotiaalla on todella halvat huvit! Voi sitä riemun määrää :) Pikkuveikka puolestaan veteli sikeitä melkein koko reissun ajan. Metsäretken jälkeen menimme lounaalle läheiseen kahvilaan, jota olemme vuoden verran katselleet sillä silmällä, mutta johon emme ole saaneet aikaiseksi mennä sisälle asti. Se oli oikein viehättävä paikka, jossa täytyy käydä uudestaankin! Illalla teimme vielä extempore-reissun muutaman kilometrin päässä olevaan asukaspuistoon ja pääsimme ensi kertaa näkemään poikien viikon vanhan serkkuvauvan. Olipa kyllä pikkuinen ja suloinen tapaus. :)

Varjot
Varjot leikkipuistossa

Untitled
Leipäjuusto-pekonisalaatti

Päivälliseksi syötiin salaattia, jonka lisukkeena oli Ruokapirkasta bongatun ohjeen mukaan pekoniin käärittyjä leipäjuustopalasia. Hyvää oli! Ei ehkä ruokaa kevyimmästä päästä, mutta varsinkin salaatin lisukkeena voikin olla vähän tuhdimpaa tavaraa :)

Blogiini on näköjään tullut yksi lukija lisää! Tervetuloa! :) Mulla onkin sellaisena bucket list-tavoitteena saada 10 lukijaa blogiini. Jos käsite on tuntematon, niin bucket list on lista asioista, joita haluaa tehdä ennen kuolemaansa. Olenkohan pessimisti vai realisti, kun 10 lukijaa tuntuu suurelta tavoitteelta? ;)

Kommentit

Suositut tekstit