Jauhelihapiirakka
Jauhelihapiirakka
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl oliiviöljyä
0, 75 dl vettä
ripaus suolaa
Sekoita ainekset voitelemattomassa piirakkavuoassa ja levitä. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Täyte:
400g jauhelihaa1 sipuli
puolikas kesäkurpitsa
n. 10 kirsikkatomaattia
2 dl kaurakermaa
3 kananmunaa
(fetajuustoa)
mustapippuria
oreganoa
suolaa
Kuumenna pannu ja paista siinä jauheliha, silputtu sipuli ja paloiteltu kesäkurpitsa. Mausta pippurilla, suolalla ja oreganolla. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Lisää sekaan vielä neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit ja halutessasi muutama pala fetaa. Sekoita kaurakerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Huom! Tästä ohjeesta saa täysin maidottoman jättämällä fetat pois. Meidän poika sietää maitotuotteita onneksi jo juuston muodossa. Munattoman ohjeen saa, kun korvaa munat 1 rkl perunajauhoa ja 2 rkl vettä. Nämä sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan sitten kaurakerman joukkoon.
Kommentit
Lähetä kommentti