Kolme pientä (mulkosilmäistä) porsasta ja synttärisuunnitelmia

Piggy cake pops

Esikoisen 4-vuotissynttärit lähestyvät hurjaa vauhtia. Mies toi minulle työmatkalta tuliaisiksi cake pops -setin ja poika bongasi sieltä possu-popsien ohjeen. Olen jo monta vuotta haaveillut cake popsien tekemisestä, mutta ne pari yritystä jotka olen saanut aikaiseksi eivät ole olleet ulkonäöltään tai edes maultaan mitenkään hyviä. Mutta koska poika jotain toivoo, sen hän myös saa - ainakin tässä tapauksessa ;) Nämä taitavat muuten oikeasti olla cookie popseja, koska taikinassa on täytetty keksejä.

Otin ensimmäisen erän jokin aika sitten. Ihan ensiksi marssin Confettiin ostamaan candymeltsejä, mustaa pastaväriä ja sydämen muotoisia nonparelleja (huom. ruokakaupasta olisi näitä saanut halvemmalla ;). Tavallisesta ruokakaupasta mukaan tarttui ranskanpastilleja ja netistä löytyi varmaan kaikille tuttu ohje: murskattuja dominoita ja vaniljatuorejuustoa. Tein testimielessä kolmen possun satsin, johon riitti 2 dominoa, n. 3-4 tl tuorejuustoa ja yhteensä n. 40 candymeltsiä. Murskataan keksit, sekoitetaan tuorejuusto mukaan, pyöritellään lihapullan kokoisia (ja tässä tapauksessa myös näköisiä) palloja, sulatetaan pieni määrä meltsejä, pyöritellään niissä tikkuja ja tökätään palleron sisään, annetaan jähmettyä jääkaapissa pari tuntia, sulatetaan isompi määrä meltsejä, pyöritellään pallot niissä ja koristellaan. Ranskanpastillisilmiin maalasin mustalla pastavärillä silmät ja pinkkeihin ranskanpastilleihin kärsän. Korvat tehtiin ylös alaisin käännetyistä sydämen muotoisista nonparelleista. Kun kuorrute on jähmettynyt, maalataan vielä pastavärillä possuille suut.

Piggy cake pops

Ei ehkä suuren yleisön mielestä maailman kauneimpia luomuksia, mutta minä olen tyytyväinen :D Kuten possu-popseista voi päätellä, niin pojan synttäreiden teemana on - kuinkas ollakaan - possut. Se tarkoittaa siis possukakkua ja pinkkejä ja vihreitä (Angry birds-possun hengessä) koristeluita. Katsotaan minkälaisen lopputuloksen laiska saa aikaiseksi! Tarjoiluita olen miettinyt sen verran, että tarjolle tulee ainakin nämä:

  • possu -cake pops
  • possu-kakku (täyte? joku hyvä Kinuskikissan sivuilta)
  • m&m-cookieita (tämä ohje, tee etukäteen valmiiksi pakkaseen)
  • Suolainen piirakka (mikä?) tai kinkkuhyrriä tms.
  • Ikean lihapullia (kodinhengetär iskee!)
  • popparia ja sipsejä
  • karkkia
  • rypäleitä, vesimelonia jne.

Cake pops set

Kommentit

Suositut tekstit