Unikkotunnustus ja syksyiset terveiset Sukkasilta

Syksyiset terveiset Sukkasilta! Valitettavasti blogiressukkani on joutunut melkein heitteille sen jälkeen, kun aloitin taas työt syyskuun alussa. Toivottavasti pikku hiljaa alkaisi energiaa ja aikaa riittää taas kokkailulle ja blogin päivitykselle. Kiitos ihana Armi 2 pystyviivaa-blogista, kun annoit minulle Unikko-tunnustuksen ja samalla houkuttelit minut kirjoittamaan uuden postauksen! Haluan antaa Unikko-tunnustuksen eteenpäin muutamille blogeille, joita seuraan:

Kiitos ihanista blogiesta ja toivottavasti niihin tulee jatkossakin lisää mukavia kirjoituksia!

Tämä oli muuten blogini ensimmäinen tunnustus, joten tätä pitää viikonloppuna juhlia vaikka leipomalla jotain! :) Leipomukset saattaisivat vaikka liityä alla olevaan kuvaan. Ostin nimittäin Ruoka&Viini-messuilta kauan himoitsemani creme brulee-setin.

Untitled

Syksy on ollut tosi kiireinen ja uuvuttava koko perheelle. Poikien sopeutuminen päiväkotiin on ollut vähän hankalaa, miehellä on liikaa töitä ja minua on jännittänyt töihin paluu. Nyt omat työkuviot ovat alkaneet sujua mukavasti ja töihin on kiva lähteä aamuisin. Välillä jopa tuntuu, että osaan jotain ja olen töissä hyödyksikin! Ja sitten on taas niitä toisia päiviä (yleensä maanantaisin), kun olo ei ole ihan niin lennokas ;)

Väsyttävin juttu syksyssä on ainainen sairastelu. Minulla on tainnut olla 2 täyttä työviikkoa tänä syksynä. Muina viikkoina on tullut sairaspoissaoloja joko poikien tai oman sairastelun takia. Ikävintä sairastelussa on, että se hankaloittaa poikien päiväkodissa viihtymistä. He eivät pääse kunnolla sopeutumaan, kun ovat siellä vain pari päivää kerrallaan. On ollut perusflunssaa ja korvatulehduksia. Kivana vaihteluna oli viime viikkoinen vesirokkoepäily, mutta luulen, että kyseessä oli sittenkin joku virustauti, jota kuulemma nyt on liikkeellä ja joka aiheuttaa näppylöitä ja kuumetta. Minä puolestani sairastuin flunssaan viikonloppuna ja olen nyt toista päivää sairaslomalla. Huomenna taidan jo päästä töihin, kun kuume ei ole ainakaan vielä noussut. Isovanhemmat ovat olleen syksyn aikana aivan korvaamaton apu. Miehen työmatkan aikana he hakivat pojat päiväkodista ja nyt sairastellessa he ovat ottaneet poikia hoitoon, että meidän ei ole tarvinnut miehen kanssa olla niin paljon töistä pois. Nyt minun sairaslomani aikana pojat ovat myöskin molempien isovanhempien luona hoidossa, että voin levätä rauhassa. Ihan korvaamatonta, kuten sanoin. :) Kai tämä tästä jossain vaiheessa helpottaa!

Untitled

Olemme me syksyllä jotain kivaakin pystyneet tekemään. Yhtenä viikonloppuna kävimme Rehndahlin kotieläinpihalla kirkkonummella. Paikka oli kiva ja siellä oli lapsia ajatellen ihan riittävästi eläimiä: hevosia, poni, aaseja, pupuja, kanoja ja vuohiakin taisi olla. Katselimme eläimiä, leikimme leikkipaikalla ja lopuksi söimme eväitä. Pääsymaksu oli kyllä aika korkea, 10 e/hlö (myös lapsilta). Toisaalta pääsymaksuilla rahoitetaan paikan toiminta, joten se tulee varmasti tarpeeseen. Me saimme ensikertalaisina 10 euron alennuksen, joka lämmitti mieltä.

Jos jotain muutakin kivaa pitää keksiä, niin jotain hyötyä on 45 minuutin työmatkastakin: olen ehtinyt lukea kirjoja taas enemmän! Tosin nyt en taas ihan viime aikoina ole väsymykseltäni jaksanut kirjoja avatakaan, vaikka tunnollisesti pakkaankin aina jonkun laukkuun mukaan. Asiaan saattaa toki vaikuttaa sekin, että lukuvuorossa ovat Edenistä itään ja Ruusun nimi. Kumpikaan niistä ei ainakaan ensisivuillaan suoranaisesti imaissut minua mukaan. Uskon kyllä, että ne ovat hyviä kirjoja, mutta ehkä sitten liian haastavia minulle luettavaksi aamulla bussissa silmät ristissä? :P

Untitled

 1. Mihail Bulgakov – Saatana saapuu Moskovaan
 2. Richard Bach – Lokki Joonatan
 3. Herman Hesse – Lasihelmipeli
 4. John Steinbeck – Eedenistä itään
 5. Risto Isomäki – Sarasvatin hiekkaa
 6. Peter Hoeg – Lumen taju
 7. Stieg Larsson – Miehet, jotka vihaavat naisia
 8. Anna-Leena Härkönen - Onnen tunti
 9. Carlos Ruiz Zafón - Tuulen varjo
 10. John Irving - Garpin maailma
 11. Paulo Coelho - Alkemisti
 12. Umberto Eco – Ruusun nimi
 13. Frank MacCourt - Seitsemännen portaan enkeli
 14. Georg R. R. Martin - A Dance With Dragons
 15. Thomas Hardy - Tess of the D'Ubervilles
 16. J. K. Rowling - Paikka vapaana

Vuosi 2013, kirjoja luettu: 24

Jotenkin vähän alkaa tuntua, etten saa kumpaakaan kirjahaastettani tänä vuonna suoritettua! Nimittäin 50 kirjan lukeminen on aika kaukana ja tuolta toiselta listalta puuttuu toki enää muutama kirja, mutta ne ovat aika paksuja ja aikaa on vähän. Noh, katsellaan :P

Kommentit

Suositut tekstit